Φιλιππίνες: 38 νεκροί από τον τυφώνα “Ραμασούν”

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Τουλάχιστον 38 νεκρούς άφησε πίσω του στις Φιλιππίνες ο τυφώνας Ραμασούν, ο πρώτος της φετινής περιόδου στην περιοχή, σύμφωνα με απολογισμό που δημοσιοποιήθηκε σήμερα και ενδεχωμένως να αυξηθεί, καθώς παρά την εντολή των αρχών προς εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους δεν έχουν εκκενωθεί οι επικίνδυνες περιοχές από όλους.

Η κυβέρνηση των Φιλιππίνων, στο πλαίσιο ειδικής επιχείρησης, είχε απομακρύνει εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους από τις εστίες τους πριν από την έλευση του τυφώνα Ραμασούν στο αρχιπέλαγος τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη,

όμως αρκετοί προτίμησαν να παραμείνουν κοντά στις περιουσίες τους.

Σημειώνεται, ότι δεκάδες Φιλιππινέζοι έχασαν τη ζωή τους από πτώσεις δέντρων, στύλων ηλεκτρικού ρεύματος ή όταν τα σπίτια τους, μέσα στα οποία βρίσκονταν, κατέρρευσαν. Ο

Όπως είναι γνωστό οι Φιλιππίνες πλήττονται κάθε χρόνο από περίπου 20 σφοδρές καταιγίδες, πολλές μεταξύ αυτών αποδεικνύονται φονικές. Το αρχιπέλαγος των Φιλιππίνων είναι η πρώτη χερσαία ζώνη που συναντούν οι τυφώνες, οι οποίοι σχηματίζονται πάνω από τα ζεστά νερά του Ειρηνικού.

Τον περασμένο Νοέμβριο, ο τυφώνας Χαϊγιάν είχε προκαλέσει το θάνατο 7.300 ανθρώπων στην ανατολική χώρα.

Το άρθρο Φιλιππίνες: 38 νεκροί από τον τυφώνα “Ραμασούν” εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. Τα γεγονότα τώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα