Απέδρασε με δυναμίτη διαβόητος ελεύθερος σκοπευτής

Πανευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε για τον Redoine Faid, έναν από τους γνωστότερους και δεινούς ελεύθερους σκοπευτές παγκοσμίως, ο οποίος έχει διαπράξει ατέλειωτες ληστείες στη Γαλλία.

Ο 40χρονος Faid, αφού ανατίναξε πέντε πόρτες στη φυλακή υψίστης ασφάλειας της πόλης Sequedin κοντά στη Lille όπου κρατείτο πήρε μαζί του μερικούς ομήρους τους οποίους άφησε στη συνέχεια σταδιακά ελεύθερους. Σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων κοντά στη Lille επιβιβάστηκε σε άλλο όχημα, αφού έβαλε φωτιά στο πρώτο.

Η αστυνομία

εικάζει ότι η σύζυγός του, τού πέρασε παράνομα τα εκρηκτικά στη φυλακή τυλιγμένα μέσα σε μαντήλια.
«Όλα έγιναν πολύ γρήγορα» ανέφερε ένας εκπρόσωπος των φυλακών.

«Σε πρώτο χρόνο, οι έρευνες μας επικεντρώνονται, όπως είναι εύλογο, στο Βέλγιο, χώρα που έχει κοινή μεθόριο με την Γαλλία, αυτές όμως πρόκειται να επεκταθούν μέχρι τα απώτατα όρια της ζώνης Segen -και πέραν», είπε επίσης η υπουργός Δικαιοσύνης Christiane Taubira-Delanno, αφού μετέβη προσωπικώς στις φυλακές στο Sequedin.
Πρόσθεσε ότι θα κινητοποιηθεί εξίσου η Ιντερπόλ, για να εντοπισθεί και να συλληφθεί ο δραπέτης.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του Redoine Faid, Jean-Louis Pelletier, ανέφερε στη Le Parisien, πως «δεν του προκάλεσε καμία εντύπωση που δραπέτευσε».

Ο Faid συνελήφθη τον Ιούνιο του 2011 και δικάστηκε σε οκτώ χρόνια φυλάκιση για μια αιματηρή ληστεία στην οποία ο 26χρονος αστυνομικός Aurelie Fouquet έχασε τη ζωή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα