Απάτη ΜΕΘ: Ζητούσε 3.000 ευρώ για κλίνη στη ΜΕΘ

Υπόθεση μέσα από την οποία προβάλλει η αναλγησία μιας γυναίκας, η οποία απέσπασε 3.500 ευρώ από συγγενείς νοσηλευομένων σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης «για να τους βρει κρεββάτι στην εντατική»(!) και ακόμη χειρότερα να τους συστήσει «ειδική θεραπεία», για την Covid-19, φέρνει στο φως η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Ως η γυναίκα που συστηνόταν σαν «γιατρός αναισθησιολόγος», που δήθεν γνώριζε «πρόσωπα και πράγματα» στα νοσοκομεία λόγω της «ιδιότητός» της, ταυτοποιήθηκε μετά από έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, μια 47χρονη σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για «εμπορία επιρροής-μεσάζοντες». Η υπόθεση είχε απασχολήσει στα τέλη Νεομεβρίου, όταν ήρθε στο φως η καταγγελία των συγγενών δύο ηλικιωμένων που νοσηλεύονταν με σοβαρά συμπτώματα κορωνοϊού ότι τους ζητήθηκε από άγνωστη το ποσό των 3.000 ευρώ για να βρεθούν κρεββάτια στην εντατική.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Ο αρμόδιος εισαγγελέας είχε δώσει από τότε εντολή στην Ασφάλεια για τη διενέργεια επείγουσας προκαταρτικής έρευνας, στο πλαίσιο της οποίας ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία της δήθεν ιατρού και σχηματίστηκε η δικογραφία σε βάρος της. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της αστυνομίας για το πολύ σοβαρό θέμα της εκμετάλλευσης του πόνου και της αγωνίας ανθρώπων που βρέθηκαν στη δίνη της Covid-19 «αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έπειτα από επισταμένη έρευνα που διενήργησαν στο πλαίσιο κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος 47χρονης ημεδαπής για εμπορία επιρροής-μεσάζοντες».

Πώς δρούσε η 47χρονη

Στη συνέχεια αναλύεται ο τρόπος δράσης της κατηγορούμενης, ώστε να γνωρίζουν όλοι οι συγγενείς ασθενούντων και να μην πέσουν σε καμία περίπτωση θύματα τυχόν άλλων επιτηδείων, που επιχειρούν να αποσπάσουν χρήματα μέσα στα δράματα. «Ειδικότερα», αναφέρει η Αστυνομία «όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η προαναφερόμενη τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους, ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με αντρόγυνο, επικαλούμενη ψευδώς ότι είναι αναισθησιολόγος γιατρός και προφασιζόμενη αφενός ότι διαθέτει εξειδικευμένη φαρμακευτική αγωγή-θεραπεία για την πλήρη ίαση από COVID -19 και αφετέρου ότι διαθέτει γνωριμίες σε νοσοκομεία της πόλης για την διάθεση κρεβατιού σε μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), ζήτησε και παρέλαβε το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ, που αφορούσε το κόστος της θεραπείας τόσο για τον πατέρα του άντρα όσο και για τον πατέρα της γυναίκας που νοσηλευόντουσαν σε νοσοκομεία της πόλης».

Ενώ με την εξέλιξη αυτή η υπόθεση παίρνει το δρόμο της δικαστικής διερεύνησής της κατά την οποία σε συνεργασία με την Ασφάλεια θα επιδιωχθεί να διαπιστωθεί αν υπάρχουν κι άλλα θύματα της 47χρονης, υπενθυμίζεται ότι στις 29 Νοεμβρίου, ανέφερε το τότε ρεπορτάζ ότι «την παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσε η καταγγελία συγγενή ασθενή που βρισκόταν διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ στο νοσοκομείο Αγιος Παύλος. Η γυναίκα που φέρεται να του τηλεφώνησε του συστήθηκε ως «επιτακτικός» υγειονομικός και του ζήτησε 3.500 ευρώ για μια κλίνη ΜΕΘ.

Αρχικά η βασιμότητα

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει προκαταρκτική εξέταση από την Ασφάλεια για να διαπιστωθεί αρχικά η βασιμότητα της καταγγελίας κι εφόσον προκύψει ότι αληθεύει να κινηθούν άμεσες ενέργειες ώστε να ταυτοποιηθεί η γυναίκα και να ελεγχθεί ποινικά. Την καταγγελία επιβεβαίωσε , τότε, με δηλώσεις του και ο Διοικητής του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος» Οδυσσέας Κάτσακας. Όπως ανέφερε, ως καταγγέλλων φέρεται αστυνομικός, ο οποίος υποστήριξε ότι η γυναίκα συστήθηκε ως «επιτακτικός» υγειονομικός κι ότι δήθεν γνωρίζει πράγματα και καταστάσεις, ώστε να εξασφαλίσει κρεβάτι σε ΜΕΘ, διαφορετικά ο ασθενής θα πεθάνει.

Όπως διευκρίνισε ο Διοικητής από εκείνες τις ημέρες, «το τηλεφώνημα δεν έγινε από υπάλληλο του νοσοκομείου και συνέστησε στους συγγενείς ασθενών να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς υπάρχουν απατεώνες που εκμεταλλεύονται τον πανικό και την ευάλωτη κατάσταση των οικογενειών. Ακόμα, σημείωσε πως οι συγγενείς ασθενών θα πρέπει να ενημερώνονται μόνο από το νοσοκομείο και κανέναν άλλον».

Keywords
Τυχαία Θέματα