Άντζυ Σαμίου σύνορα: “Να τα αφήσουμε ανοιχτά, να περάσουν οι άνθρωποι”

Άντζυ Σαμίου σύνορα: Η Άντζυ Σαμίου με ένα tweet της πήρε θέση για όλα όσα συμβαίνουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, σημειώνοντας ότι «το λογικό είναι να αφήσουμε ανοιχτά τα σύνορα».  «Το λογικό είναι να αφήσουμε ανοιχτά τα σύνορα και να διευκολύνουμε τους ανθρώπους να περάσουν στην Ευρώπη… αλλά ποιος έχασε τη λογική; Όσες χιλιετίες κι αν περάσουν, ζώα με βασικά ένστικτα θα είμαστε!», έγραψε η τραγουδίστρια Άντζυ Σαμίου. Η Άντζυ Σαμίου, με παλαιότερα tweet

δεν είχε κρύψει την αδυναμία που έχει στον Αλέξη Τσίπρα, υποστηρίζοντας, μάλιστα, και την πολιτική που ακολούθησε όσο ήταν και στην κυβέρνηση.

Η τραγουδίστρια πήρε θέση και για το θλιβερό βίντεο που δείχνει κάτοικο της Θέρμης να επιτίθεται λεκτικά σε έγκυο γυναίκα μετανάστρια που βρίσκεται με άλλους μετανάστες και μικρά παιδιά μέσα σε βάρκα.

«Καλά έχεις την εντύπωση πως αυτοί οι σκατόψυχοι που βρίζουν κιόλας εγκύους και μωρά θα λασσοπνιγμένα, δεν θα έκαναν το ίδιο και σε εσένα; δεν έχει χρώμα η σκατοψυχιά», σημειώνοντας σε άλλη ανάρτησή της πως «το θέμα είναι να μην αλλοιωθεί ο πολιτισμός μας…».

Μυτιλήνη: Εμπόδισαν βάρκα, άγριες εικόνες

Κάτοικοι της Μυτιλήνης εμπόδισαν πρόσφυγες και μετανάστες, μεταξύ των οποίων μία έγκυος και μικρά παιδιά, να αποβιβαστούν στο λιμάνι. «Τα σύνορα έκλεισαν, γιατί ήρθατε;… Πίσω στην Τουρκία…». «Αφήστε τους μέσα στη βάρκα, αλλιώς θα πάνε απέναντι και θα τρέχουν σαν τα ποντίκια», «Να μπούμε σε μια βάρκα – ποιός έχει μια βάρκα; -και να τους τραβήξουμε μέσα», «Στη θάλασσα…» φώναζαν οι συγκεντρωμένοι.

Στο μεταξύ αποτροπιασμό προκαλεί και ο παρακάτω διάλογος που καταγράφηκε σε βίντεο και έφερε στο φως της δημοσιότητας η ιστοσελίδα tonisi.gr.

– Η άλλη είναι γκαστρωμένη. Κι επειδή είναι γκαστρωμένη; Όταν την πήρες τη βάρκα…

– Να μη γαμιόσν@ σα τη σκύλα να μην ήσουνα γκαστρωμένη μωρή! Κουνέλες! Εμείς σε γαμ@@αμε;», φώναζαν κάτοικοι της περιοχής σε έγκυο.

Χτύπησαν φωτορεπόρτερ

Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους προπηλάκισαν την επικεφαλής του γραφείου Λέσβου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και δημοτική σύμβουλος Μυτιλήνης Νίκης Τσιριγώτη επικεφαλής της παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση” η οποία αποπειράθηκε να παρέμβει.

Δείτε ακόμη“Άκου φίλε. Μην μας λες εμάς η χώρα ΜΟΥ” – Επανέρχεται η Έλενα Ακρίτα
Keywords
Τυχαία Θέματα