Αντιδράσεις στην υπόσχεση Κάμερον για δημοψήφισμα

Η ανακοίνωση του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον για τη διενέργεια δημοψηφίσματος που θα θέσει ευθέως το ερώτημα παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα υπονομεύσει την εύθραυστη ανάκαμψη της βρετανικής οικονομίας, δήλωσε σήμερα ο φιλο-ευρωπαϊστής αντιπρόεδρος της κυβέρνησής του Νικ Κλεγκ.

«Χρόνια και χρόνια αβεβαιότητας εξαιτίας μίας παρατεταμένης, ερμηνευμένης στρεβλά επαναδιαπραγμάτευσης της θέσης μας στην Ευρώπη δεν είναι προς όφελος του εθνικού

συμφέροντος, καθώς πλήττεται η ανάπτυξη και η απασχόληση», δήλωσε ο Κλεγκ στην τηλεόραση του BBC.

"Η απόλυτη προτεραιότητα του βρετανικού λαού είναι θέσεις εργασίας, είναι ανάπτυξη, είναι ισχυρή οικονομία», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Θα τελειώσει με δάκρυα», δηλώνει στην γερμανική εφημερίδα «Die Welt» σχετικά με την πρόθεση Κάμερον για δημοψήφισμα, ο λόρδος Πίτερ Μάντελσον, πολιτικός των Εργατικών και πρώην Επίτροπος για τις Εμπορικές Υποθέσεις της Ε.Ε.

Ο λόρδος Μάντελσον κάνει λόγο για «εκβιασμό που δεν οδηγεί πουθενά» και προβλέπει ότι κανείς στην Ευρώπη δεν θα το αποδεχθεί. «Και γιατί να το αποδεχθεί, άλλωστε;», αναρωτιέται και ασκεί αυστηρή κριτική στην πολιτική του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος, όπως λέει, «μετατρέπει την πολιτική συζήτηση σε υπαρξιακή».

Keywords
Τυχαία Θέματα