Προκήρυξαν απεργία σε όλα τα Μέσα Μεταφοράς- Η κυβέρνηση προειδοποιεί για απολύσεις

Την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τους καλεί να συμμορφωθούν στις δικαστικές αποφάσεις διαφορετικά θα «αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του νόμου». Οι εργαζόμενοι έχουν εξαγγείλει στάση και απεργία σε όλα τα Μέσα Μεταφοράς

την επόμενη Τρίτη και Πέμπτη.

Από την πλευρά της η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παναγιώτα Φάκου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το θέμα της απεργίας στο μετρό, με αφορμή δημοσιεύματα για μικρή συμμετοχή των εργαζομένων, καθώς δηλώνουν ασθενείς ή κάνουν χρήση των ρεπό τους. Επιπλέον, ο εισαγγελέας που θα διενεργήσει την έρευνα έχει εντολή να αναζητήσει τη χθεσινή απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου, που έκρινε παράνομη την κινητοποίηση των εργαζομένων και να κρίνει αν η συνέχιση της απεργίας συνιστά παραβίαση δικαστικής απόφασης.

Το πρωί της Τετάρτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας στο Βήμα fm, έκανε λόγο για άμεση εφαρμογή του νόμου σε περίπτωση δεν σταματήσουν οι κινητοποιήσεις, παραπέμποντας ουσιαστικά σε απολύσεις και οι συνδικαλιστικές ενώσεις βλέποντας το ενδεχόμενο να προχωρήσει η κυβέρνηση σε επίταξη των απεργών του μετρό, αποφάσισαν «να προχωρήσουν, άμεσα, σε κινητοποιήσεις σε όλα τα μέσα μεταφοράς».

Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), του ΕΚΑ και των πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων του ΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες ΑΕ), της ΟΣΥ ΑΕ (Οδικές Συγκοινωνίες) και της ΕΡΓΟΣΕ, οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν την προσπάθεια της κυβέρνησης και του υπουργείου Μεταφορών να ποινικοποιήσει τους αγώνες των εργαζομένων στις μεταφορές.

Οι εργαζόμενοι ζητούν τη μη κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, τη μη ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα των εταιρειών των Μέσων Σταθερής Τροχιάς. Οι εργαζόμενοι καταγγέλουν ότι το ενιαίο μισθολόγιο καταργεί τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Νέες κινητοποιήσεις που ανακοινώθηκαν:
Χωρίς μετρό θα είναι και σήμερα Τετάρτη 23 Ιανουαρίου η πρωτεύουσα.Το Σωματείο Λειτουργίας Εργαζομένων στο Μετρό αποφάσισε εκ νέου απεργία (έβδομη συνεχόμενη ημέρα) από την έναρξη έως τη λήξη λειτουργίας στο μέσο.
Την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου θα γίνει στάση εργασίας σε ΗΣΑΠ και Τραμ 12:00-16:00 , ενώ τα λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν κανονικά
Την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας στα λεωφορεία 11:00-16:00.
Την Τρίτη 29 Ιανουαρίου στάση εργασίας σε όλα τα Μέσα.
Την Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου απεργία σε όλα τα Μέσα.

Υπενθυμίζουμε ότι το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, τη Δευτέρα, είχε κρίνει παράνομες τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, τραμ και μετρό, για τη Δευτέρα και την Τρίτη, απόφαση την οποία έλαβε για μία ακόμα φορά και την Τρίτη μετά από νέα προσφυγή της διοίκησης των Σταθερών Συγκοινωνιών.

Keywords
απεργια, απεργια μμμ, νεα κυβερνηση, κυβερνηση, μεσα μαζικης μεταφορας, ενιαιο μισθολογιο, σταση εργασιας, μετρο, συμμετοχή, επιταξη, ΓΣΕΕ, εκα, ΟΣΕ, τραινοσε, συγκοινωνιες, οσυ, μισθολογιο, ησαπ, τραμ, λεωφορεια, αθηνα, ηλεκτρικος, νέα, απεργια οσε, απεργια μετρο, απεργιες σημερα, απεργια 3 ιανουαριου, απεργια 7 ιανουαριου, απεργια 10 ιανουαριου, απεργια 11 ιανουαριου, απεργια 12 ιανουαριου, απεργια 13 ιανουαριου, απεργια 14 ιανουαριου, απεργια 17 ιανουαριου, απεργια 18 ιανουαριου, απεργια 19 ιανουαριου, απεργια 20 ιανουαριου, απεργια 21 ιανουαριου, απεργια 24 ιανουαριου, απεργια 31 ιανουαριου, απεργια μμε, απεργια ταξι, απολυσεις στο δημοσιο, ενιαιο μισθολογιο δημοσιων υπαλληλων, απεργια γσεε, οσυ, το θεμα, βημα, βημα fm, θεμα, τραινοσε, αγωνες, αφορμη, γινει, δευτερα, εκα, ερευνα, ιδια, ληξη, λογο, ουσιαστικα, πεμπτη, πρωι, ρεπο, συμμετοχή, σωματειο, τριτη, φορα, εφαρμογη, ξεπουλημα
Τυχαία Θέματα