Αντιδράσεις για την παρουσία Τούρκων αξιωματούχων στα ελληνικά νησιά

Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί στην αντιπολίτευση αλλά και σε συμπολιτευόμενους βουλευτές, η παρουσία Τούρκων αξιωματούχων στα ελληνικά νησιά στο πλαίσιο της συμφωνίας για το Προσφυγικό.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας κάνει λόγο για «διεθνή πρακτική», αναφερόμενος στην παρουσία Τούρκων αξιωματούχων στα ελληνικά νησιά, προκειμένου να εξασφαλιστεί η επανεισδοχή των οικονομικών μεταναστών στην Τουρκία.

«Νομίζω ότι αδίκως οι καλοπροαίρετοι Έλληνες φοβούνται για υποχωρήσεις σε ζητήματα εθνικής

κυριαρχίας και κακώς οι κακόπιστοι και οι αντιπολιτευόμενοι θέτουν το ζήτημα έτσι γιατί ειδικά οι δεύτεροι το γνωρίζουν ότι δεν είναι έτσι. Είναι μια διεθνής πρακτική» δήλωσε ο κ. Μουζάλας μιλώντας στο τηλεοπτικό σταθμό «Ε».

Συμπλήρωσε ότι στην τουρκική πλευρά αντίστοιχα θα υπάρχουν Έλληνες παρατηρητές. Και συμπλήρωσε: «Αν θέλετε τη γνώμη μου, μακάρι να γίνει».

Ακούστε τις δηλώσεις Μουζάλα στο κανάλι «Ε»

ΝΔ: Ερασιτεχνισμός της κυβέρνησης

Διευκρινίσεις για την παρουσία Τούρκων επιτηρητών στα νησιά ζήτησε από την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος, κατηγορώντας την για «απόλυτο ερασιτεχνισμό στη διαχείριση πολύ κρίσιμων ζητημάτων».

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε ότι δεν χρειαζόταν οι κύριοι Τσίπρας και Νταβούτολγου να επικαιροποιήσουν τη συμφωνία που υπάρχει από το 2002 «αλλά το ζητούμενο ήταν να την εφαρμόσουν».

ΠΑΣΟΚ: Πρωταπριλιάτικο αστείο του Υπουργού

Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση:

«Αν δεν έβγαιναν από τα πιο επίσημα χείλη και μάλιστα on camera θα πιστεύαμε ότι ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κάνει πρόβες σε πρωταπριλιάτικα αστεία με τις δηλώσεις του περί Τούρκων αξιωματικών σε ελληνικά νησιά για την αξιολόγησης των προς επανεισδοχή στην Τουρκία ατόμων.

Δυστυχώς για την χώρα, όμως, η πραγματικότητα των υποχωρήσεων και της κατηφόρας της κυβέρνησης στον τομέα της ασφάλειας και της φύλαξης των συνόρων, είναι παρούσα και επικίνδυνη.

Καλούμε τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Τόσκα να δώσει άμεσα εξηγήσεις και να αποκαλύψει τη πραγματικά έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση σε βάρος των εθνικών συμφερόντων και της χώρας μέσα στα τραγικά αδιέξοδα της».

Αντιδράσεις και στους ΑΝ.ΕΛ.

Την αντίδραση του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Θανάση Παπαχριστόπουλου προκάλεσε η είδηση παρουσίας Τούρκων αξιωματούχων στα ελληνικά νησιά.

«Περιμένω να δω γραμμένη τη συμφωνία να δω ακριβώς τι είναι» είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ και πρόσθεσε: «Μου ηχεί αρνητικά…»

Δείτε τι δήλωσε ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ.

Γεροβασίλη: Ας σταματήσουν να σύρονται από την ακροδεξιά

Απάντηση στις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Κουμουτσάκου, έδωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

«Αν η ΝΔ χρειάζεται διευκρινίσεις επί του σχεδίου διαχείρισης του προσφυγικού, δεν έχει παρά να τις ζητήσει από τους αρμόδιους υπουργούς, αντί να επιδίδεται σε καθημερινές, πλέον, τηλεοπτικές επιδείξεις μικροπολιτικής και καιροσκοπισμού» αναφέρει η Όλγα Γεροβασίλη σε γραπτή της δήλωση.

«Ας σταματήσουν επιτέλους να σύρονται τόσο απροκάλυπτα πίσω από την ακροδεξιά τους πτέρυγα, που με αφορμή το προσφυγικό προσπαθεί να ξεσηκώσει εκστρατεία κάθε είδους καπηλείας – πολύ πιο επιθετικά σήμερα, καθώς η ημέρα ανήκει στους μασκαράδες» καταλήγει.

Keywords
Τυχαία Θέματα