Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση στην ενημέρωση για την ATEbank

Δριμύ «κατηγορώ» για το θέμα της ATEbank από τους εκπρόσωπους των ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ., ‘Χρυσή Αυγή’ και ‘Ανεξάρτητων Ελλήνων’, οι οποίοι άσκησαν κριτική στην κυβέρνηση.

Εκ μέρους του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ τοποθετήθηκε ο κος Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος έκανε λόγο για πολιτική που δίνει τη χαριστική βολή στις τράπεζες. «Απεμπολείται κάθε δημόσιος και κοινωνικός έλεγχος στο τραπεζικό σύστημα, που στην

ουσία καταδικάζει την πραγματική οικονομία σε υποχρηματοδότηση και ύφεση. Η εκποίηση τις Αγροτικής Τράπεζας συνιστά πλήγμα στην παραγωγική ανασυγκρότηση τις χώρας και επιδεινώνει την ύφεση στην ελληνική οικονομία», δήλωσε.

Ο γραμματέας των ‘Ανεξάρτητων Ελλήνων’, κος Κώστας Μαρκόπουλος, ανέφερε: «Ο κος Στουρνάρας είπε, 'σώζουμε την τράπεζα αλλά καταστρέφουμε τους μετόχους'. Για την 'κακιά' τράπεζα δεν μπορεί τίποτε να μας πει ακόμη, γιατί προφανώς η κυβέρνηση δεν έχει θέση για τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, τους συνεταιρισμούς που χρωστούν αλλά δεν μπορούν να πληρώσουν και έχουν υποθηκευμένη την περιουσία τους. Μα για αυτά περιμέναμε να ακούσουμε για τι άλλο; Συγχαίρουμε τον κο Σαμαρά για την τελευταία του παραπλάνηση προ των εκλογών, ότι τάχα θα επαναχρηματοδοτήσει μια κρατική ‘Αγροτική Τράπεζα’ για την αγροτική ανάπτυξη».

Για το κόμμα της ‘Χρυσής Αυγής’ τοποθετήθηκε ο βουλευτής, κος Ηλίας Παναγιώταρος, ο οποίος εξέφρασε τις κάτωθι ερωτήσεις:

-Τι πρόκειται να γίνει με τα 200 εκατομμύρια ευρώ που έχουν δανειστεί τα κόμματα από την Αγροτική;

-Υπάρχει πρόβλεψη διακανονισμού των χρεών των αγροτών;
-Ποιο θα είναι το μέλλον των εργαζομένων στην Αγροτική Τράπεζα και τις θυγατρικές της;
-Υπάρχει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΤΕ που μετέφερε 8 εκατομμύρια ευρώ από τον προσωπικό του λογαριασμό στο εξωτερικό;

Keywords
Τυχαία Θέματα