Αντιδρά το ΠΑΣΟΚ στο νομοσχέδιο αναδιάρθρωσης της ΕΛ.ΑΣ.

«Φρένο» στο νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., της Πυροσβεστικής και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ), επιθυμεί να βάλει το ΠαΣοΚ, ζητώντας την εκ νέου επεξεργασία του, από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια.

Τις απόψεις τους για το νομοσχέδιο θα καταθέσουν την Πέμπτη συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι του προσωπικού στην Αστυνομία και την Πυροσβεστική στην αρμόδια Επιτροπή

της Βουλής όπου έχει κατατεθεί το νομοσχέδιο προς συζήτηση.

Εκπρόσωποι του Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη του ΠαΣοΚ είχαν συνάντηση με συνδικαλιστικούς εκπροσώπους αστυνομικών και πυροσβεστών για το θέμα του νομοσχεδίου που αφορά την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του υπουργείου. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το ΠαΣοΚ, «κατά τη συζήτηση όλοι εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους για το νομοσχέδιο και τόνισαν ότι χρήζει περαιτέρω επεξεργασίας δεδομένου ότι στη μορφή που έχει όπως κατατέθηκε δεν κινείται προς την κατεύθυνση μιας ουσιαστικής μεταρρύθμισης».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ακόμη: «Λαμβάνοντας υπόψη και τις απόψεις όλων των εκπροσώπων των συνδικαλιστικών φορέων ο Τομέας Δημόσιας Τάξης Προστασίας του Πολίτη του ΠαΣοΚ επισημαίνει ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν μπορεί να ψηφιστεί ως έχει και χρειάζεται δομικές αλλαγές, όπως αυτές παρουσιάστηκαν από τον ειδικό αγορητή του ΠαΣοΚ στη διαρκή επιτροπή της Βουλής, Κ. Τριαντάφυλλο, και οπωσδήποτε είναι απαραίτητη η περαιτέρω διαβούλευση προκειμένου να βελτιωθεί προς την κατεύθυνση μιας ουσιαστικής μεταρρύθμισης της Αστυνομίας της Πυροσβεστικής και της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας. Λέμε "ναι" στην αναδιάρθρωση, "όχι" στο συγκεντρωτισμό και στην αναβίωση πρακτικών του παρελθόντος».

Keywords
Τυχαία Θέματα