Άνοιξε και πάλι ο κεντρικός σταθμός της Βουδαπέστης για τους πρόσφυγες

Σκηνές χάους και πλήρους αποδιοργάνωσης εκτυλίχθηκαν στις πλατφόρμες του κεντρικού σταθμού της Βουδαπέστης, όταν η αστυνομία επέτρεψε μεν ξανά την είσοδο το πρωί της Πέμπτης στους εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες, χωρίς ωστόσο να εκτελούνται απευθείας δρομολόγια προς τις δυτικές χώρες από την Ουγγαρία.

Οι πρόσφυγες, που έχουν κατασκηνώσει στην κυριολεξία έξω από τον σταθμό Κελέτι, διαμαρτύρονταν τις δύο τελευταίες ημέρες για το μπλόκο που τους εμπόδιζε να φύγουν, μέσω Αυστρίας,

για τη Γερμανία.

Μετά το άνοιγμα του σταθμού, χαοτικές σκηνές εκτυλίχθηκαν στις αποβάθρες: Πρόσφυγες και μετανάστες προσπαθούσαν ο ένας να περάσουν τον άλλον για να ανέβουν στα τρένα, βάζοντας πρώτα στα βαγόνια τα παιδιά τους.

Σήμερα, ο ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν συναντάται με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στις Βρυξέλλες. Μάλιστα, σε άρθρο του πριν τη συνάντηση σε γερμανική εφημερίδα, ο ούγγρος πρωθυπουργός αντεπιτέθηκε στους επικριτές του χαρακτηρίζοντας «λυπηρό το γεγονός πως μόνο η Ουγγαρία, και η Ισπανία, προστατεύουν τα σύνορα της ΕΕ».

Ο Ορμπάν υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι «οι πρόσφυγες και οι μετανάστες απειλούν τις χριστιανικές ρίζες της Ευρώπης».

Σημειώνεται, πως η Ουγγαρία κατασκευάζει φράχτη, για να εμποδίσει τις μεταναστευτικές ροές προς την ενδοχώρα.

Πηγή: tovima.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα