Οριακή πρωτιά της ΝΔ, δείχνει νέα δημοσκόπηση

Για πρώτη φορά εμφανίζεται πολιτικό σκηνικό ανατροπής των μέχρ τώρα δεδομένων, καθώς η πανελλαδική δημοσκόπηση της GPO, που έγινε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Mega, φέρνει έστω και οριακά, με 0,3% πρώτη τη Νέα Δημοκρατία, δείχνοντας ότι οι πολίτες δείχνουν ότι κανένας δεν θα

πρέπει να θεωρεί δεδομένη την απόφασή τους στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

Πιο συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 25% και η ΝΔ ποσοστό 25,3%. Η 3η θέση παίζεται μεταξύ της Χρυσής Αυγής και του ΠΑΣΟΚ που έχουν 5,5% και 5,3%, αντίστοιχα. Το Ποτάμι βρίσκεται στο 4,6%, ενώ το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, Λαϊκή Ενότητα είναι στο 4%.

Όσον αφορά τώρα τα κόμματα που βρίσκονται κοντά στο όριο εισόδου στη Βουλή, η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη, φαίνεται να μπαίνει έχοντας 3,2%, ενώ αντίθετα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου βρίσκονται στο όριο εισόδου και φαίνεται ότι θα πρέπει να δώσουν γερή «μάχη» για να μπουν οριακά στο νέο κοινοβούλιο.

Το σκηνικό ανατρέπεται και στην δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών, με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να περνάει καθαρά μπροστά από τον Αλέξη Τσίπρα. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συγκεντρώνει τις προτιμήσεις του 44,3%, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει την προτίμηση του 41,9% των ερωτηθέντων.

Στο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

ΣΥΡΙΖΑ: 25%

ΝΔ: 25,3%

Λαϊκή Ενότητα: 4%

Χρυσή Αυγή: 5,5%

Το Ποτάμι: 4,6%

ΚΚΕ: 5,1%

Ανεξάρτητοι Έλληνες: 3%

ΠΑΣΟΚ: 5,3%

Ένωση Κεντρώων: 3,2%

Αναποφάσιστοι: 12,8%.

Τώρα στο ερώτημα για τους πολιτικούς αρχηγούς τα αποτελέσματα είναι τα ακόλουθα:

44,3% για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη

41,9% για τον Αλέξη Τσίπρα

39,7% για τον Σταύρο Θεοδωράκη

39,5% για τη Φώφη Γεννηματά

28,2% για τον Δημήτρη Κουτσούμπα

25,6% για τον Πάνο Καμμένο

23,4% για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη

11,2% για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Keywords
Τυχαία Θέματα