Ανήρτησαν πανό υπέρ της Ελλάδας στο Βρετανικό Μουσείο

Μαζί με Έλληνες φοιτητές και με μέλη της κίνησης «Coalition of Resistance» και της καμπάνιας «Greece Solidarity Campaign» τα μέλη του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων ύψωσαν πανό αλληλεγγύης μπροστά από τα Γλυπτά του Παρθενώνα. Τα πανό έγραφαν «Can't pay, won't pay. Solidarity with Greece» (Δεν μπορούν να πληρώσουν, δεν θα πληρώσουν. Αλληλεγγύη με την Ελλάδα).

Η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Δέσποινα Κουτσούμπα, τόνισε πως «οι επισκέπτες του μουσείου μαζεύτηκαν γύρω μας και χειροκρότησαν

στο τέλος της δράσης, με αποτέλεσμα οι φύλακες να αιφνιδιαστούν και να μην μπορέσουν να πλησιάσουν για να μας σταματήσουν».

Στο Ινστιτούτο Αρχαιολογίας του University College London (UCL) συζητήθηκε μεταξύ άλλων, η κρίση στην ελληνική πολιτιστική κληρονομιά και η καμπάνια του Συλλόγου «Τα μνημεία δεν έχουν φωνή. Εσύ έχεις».

Μέρος έλαβαν στην εκδήλωση ο καθηγητής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον, Γιάννης Χαμηλάκης, και η Τάνσι Χόσκινς από την καμπάνια «Greece Solidarity Campaign». Αντίστοιχες διαλέξεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα στο Μπρίστολ και αύριο Πέμπτη στο Νιουκάστλ.

πηγή: naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα