Σαμαράς: Έχω εμμονή μόνο με την πατρίδα μου!

Στις κατηγορίες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου περί εμμονής με την πρωθυπουργία θέλησε να απαντήσει ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Εγώ με την πατρίδα μου έχω εμμονή. Εγώ έμεινα 11 χρόνια σπίτι μου. Δεν είχα ποτέ τέτοιες εμμονές».

Παράλληλα, στη συνέντευξή του στην τηλεόραση του Alpha

έκανε λόγο για ένα «ρεύμα νίκης και δυναμικής της ΝΔ, με συγκεκριμένο και συγκροτημένο σχέδιο για ανάπτυξη». Υπενθύμισε επίσης, ότι ο ίδιος μιλούσε εξαρχής και συνεχίζει να μιλάει για «ανάπτυξη», ενώ έφτασε στο σημείο να «τσακωθεί με τη μισή Ευρώπη και με τη Μέρκελ γι’ αυτό».

Επιπρόσθετα, ο κ. Σαμαράς άσκησε σκληρή κριτική στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, καθώς «ήταν αυτός ο οποίος παρουσιάστηκε στη Βουλή μόλις έκανε την πρόταση για το δημοψήφισμα ο Παπανδρέου και έγινε μπαρούτι όλη η Ευρώπη λέγοντας ότι σωστή είναι η πρόταση Παπανδρέου, και μετά μόλις είδε ότι το κλίμα αλλάζει, άλλαξε κι αυτός και σήμερα το κατηγορεί».

Ερωτηθείς γιατί θέτει ως προϋπόθεση, εφόσον η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα, να είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο κ. Σαμαράς απάντησε: «Τότε γιατί κάνουμε εκλογές; Ας μας πει τότε η διαπλοκή ποιον θέλει για Πρωθυπουργό, να μην κάνουμε καθόλου εκλογές». Σε ερώτηση για το αν κατηγορεί τον κ. Βενιζέλο ότι «παίζει το παιχνίδι της διαπλοκής σε ό, τι αφορά όλη αυτή τη συζήτηση για το ποιος θα είναι Πρωθυπουργός» σημείωσε ότι ο ίδιος δεν κατηγορεί κανέναν για τίποτε.

«Είναι μια απαξίωση και μια διακωμώδηση της δημοκρατίας το να έχει γίνει μεγάλο θέμα κατά πόσον πρέπει ή όχι το δαχτυλίδι να το δίνει ο λαός. Εάν η λογική Βενιζέλου και των άλλων είναι ότι το δαχτυλίδι το δίνει κάποιος άλλος ή ότι δεν ακούς το λαό, αν η λογική του είναι ότι εκλέγεσαι αρχηγός ας πούμε στο ΠΑΣΟΚ μόνος σου υποψήφιος, αν αυτή είναι η λογική, εγώ δεν τη δέχομαι», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Επιπλέον, επανέλαβε την πεποίθησή του, ότι «η συγκυβέρνηση παράγει στασιμότητα και ακυβερνησία», ενώ αναφορικά με το ενδεχόμενο σχηματισμού μιας κεντροδεξιάς ή άλλης κυβέρνησης σχολίασε: «Να πας με ποιον; Να πας με κάποιον ο οποίος δεν δέχεται με τίποτα την ευρωπαϊκή πορεία; Εγώ δεν μπορώ. Εγώ είμαι υποχρεωμένος να πω την αλήθεια. Έξω από την Ευρώπη έχουμε τεράστιο πρόβλημα».

Μιλώντας για τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ο κ. Σαμαράς εκτίμησε ότι πρόκειται για ένα «δημοσκοπικό φούσκωμα που τελικά θα αποδειχθεί κενό αέρος», επισημαίνοντας παράλληλα ότι «κάθε ψήφος που πηγαίνει σε τέτοια κόμματα, είναι μια ψήφος η οποία δίνει πολιτική ασυλία στο ΠΑΣΟΚ».

Σε ό, τι αφορά στο θέμα του ντιμπέιτ, ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι δεν αποτελεί διάλογο το «να μιλάς κάθε μία ώρα όταν έρθει η σειρά σου για δυο λεπτά», ενώ το «να μιλήσεις μόνο με έναν, είναι ένας αποκλεισμός όλων των άλλων». «Για το λόγο αυτό ψάχνει να βρει τη λύση αυτή τη στιγμή η Διακομματική Επιτροπή», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ξεκαθάρισε τέλος ότι σε περίπτωση που η ΝΔ καταλάβει την εξουσία δεν θα αναλάβει ο ίδιος το υπουργείο Οικονομικών, αλλά θα έχει «την έννοια της καθ

Keywords
Τυχαία Θέματα