Αγγλία: Ο Κάμερον κατά των… πορνο-site

Ενώ όλη η Βρετανία έχει στην κυριολεξία τρελαθεί περιμένοντας την άφιξη του μωρού της Κέιτ Μίντλετον και του πρίγκιπα Ουίλιαμ ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον έκανε μια επαναστατική πρόταση, εξαγγέλλοντας γενική απαγόρευση σε πρόσβαση πορνογραφικού περιεχομένου στους χρήστες του Διαδικτύου!

Σύμφωνα με το προτεινόμενο μέτρο, κανείς δεν θα μπορεί να βλέπει πορνό στον υπολογιστή του, εκτός εάν δηλώσει ρητά στον πάροχο διαδικτυακών υπηρεσιών στον οποίο έχει συνδρομή ότι θέλει να εξαιρεθεί της απαγόρευσης (γνωστοποιώντας τα στοιχεία του και το όνομά του…).

Μάλιστα, όπως υποστήριξε ο κ. Κάμερον, από το τέλος του 2013 όλοι οι νέοι υπολογιστές που θα πωλούνται θα περιέχουν ειδικά φίλτρα ενεργοποιημένα από προεπιλογή, που σημαίνει ότι οι καταναλωτές θα πρέπει να ζητήσουν εκ των υστέρων να τους επιτρέπεται η πρόσβαση σε πορνογραφικούς ιστότοπους!

Παράλληλα, ζήτησε να μπλοκαριστούν από τις μηχανές αναζήτησης ορισμένοι «φρικιαστικοί» όροι, που σημαίνει ότι το Google ή το Bing δεν θα εμφανίζουν αποτελέσματα αναζήτησης όταν κάποιος πληκτρολογεί αυτές τις συγκεκριμένες λέξεις, ενώ η κατοχή πορνογραφικού υλικού στο οποίο απεικονίζονται πράξεις βιασμού θα διώκεται από τον νόμο.

«Η πρόσβαση στην online πορνογραφία διαβρώνει την παιδική ηλικία», είπε ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας κατά τη διάρκεια ομιλίας του και επισήμανε ότι «η κυβέρνηση σχεδιάζει να στραγγίξει την αγορά των εικόνων σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, αρχίζοντας μια εκστρατεία με τη βοήθεια της Αστυνομίας και των παρόχων Διαδικτύου, με στόχο τη δίωξη τόσο των παραγωγών αυτού του περιεχομένου, όσο και των ανθρώπων που το προμηθεύονται».

Στον αντίποδα, δεν είναι λίγοι αυτοί που κατηγορούν τον βρετανό πρωθυπουργό για λογοκρισία στο διαδίκτυο, επικρίνοντας τα σχέδια του.

Keywords
Τυχαία Θέματα