Άνγκελα Μέρκελ: «Δεν είμαι ακόμα μισοπεθαμένο ερείπιο»

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Λίγο μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της στις ερχόμενες εκλογές, η Γερμανίδα καγκελάριος την πρώτη της συνέντευξη στο πρώτο γερμανικό δημόσιο ραδιοτηλοπτικό δίκτυο ARD.

Η Μέρκελ, αντιμετώπισε το προσφυγικό ζήτημα σαν θέμα υποβαθμισμένης σημασίας που έχει λήξει και μίλησε με πολύ περισσότερο πάθος για το αντιϊσλαμικό κίνημα Pegida αλλά και το κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» που την έχει

«βάλει στο μάτι».

Συγκεκριμένα, είπε για το ξενοφοβικό αυτό κόμμα πως την «πολεμάει», αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα δώσει τον αγώνα της ενάντια σε δυνάμεις που εκφράζουν ακροδεξιές ιδεολογίες. Δεν μπορεί να αντιληφθεί, είπε χαρακτηριστικά, «ότι αυτοί που απλώς λένε όχι και απλώς επικρίνουν ισχυρίζονται πως «είναι ο λαός».

«Και εγώ είμαι λαός όπως και άλλοι. Το AfD έχει κολλήσει βέβαια σε μένα, αλλά δεν θα παρακάμψει έτσι το πρόβλημα. Είμαι ήδη μέρος της λύσης», είπε με αποφασιστικότητα, θέλοντας να αποκρούσει την κριτική του AfD.

Στην ερώτηση της δημοσιογράφου Ανε Βιλ σχετικά την υποψηφιότητα της και τους λόγους που αποφάσισε να «κατέβει» στις εκλογές, η Μέρκελ αναφέρθηκε σε «δύσκολους καιρούς που διανύει η Ευρώπη», ενώ δεν έκρυψε τους προβληματισμούς που είχε σχετικά με την προσωπική της σωματική και πνευματική κατάσταση και τη δύναμη τους ώστε να παλέψει χρόνια ακόμη για τη Γερμανία.

«Το ερώτημα είναι τι μπορώ να δώσω εγώ στη χώρα. Εκείνο το οποίο μου έδωσε την ώθηση είναι το γεγονός ότι είμαι σίγουρη ότι έλαβα την απόφαση έχοντας πλήρη επίγνωση και συνείδηση της απόφασής μου», είπε η καγκελάριος τονίζοντας πως μέσω της συνεργασίας της με άλλους ηγέτες θα μπορούσε να αποδώσει καρπούς και να προστατέψει την Ευρώπη.

«Θα ήταν όμως γκροτέσκο και παράλογο να παρουσιαζόμουν ως ο κύριος πυλώνας», πρόσθεσε, υπαινισσόμενη την αναφορά του Μπαράκ Ομπάμα ότι είναι η εναπομείνασα κύρια εκπρόσωπος των ελεύθερων, ανοικτών δυτικών δημοκρατιών.

Από την συνέντευξη, δεν θα μπορούσε φυσικά να λείψει η αναφορά στον Ντόναλντ Τραμπ. Η Ανε Βιλ, ρώτησε την καγκελάριο αν η νίκη του Ρεπουμπλικάνου συνέβαλε στην απόφαση της, αλλά η Μέρκελ απέφυγε να απαντήσει ευθέως. «Θα είχα αποφασίσει διαφορετικά, εάν δεν είχε γίνει το Brexit;», απάντησε.

Η συνέντευξη, έκλεισε με χιούμορ, όταν η δημοσιογράφος ρώτησε τη Μέρκελ πότε νομίζει ότι έρχεται το τέλος ενός πολιτικού. Η καγκελάριος γελώντας, απάντησε πως απάντησε: «δεν θέλει να είναι τότε ένα μισοπεθαμένο ερείπιο» , ομολογώντας πως όταν κοιτάζεται στον καθρέφτη «βρίσκει πως ακόμα δεν είναι».

Το άρθρο Άνγκελα Μέρκελ: «Δεν είμαι ακόμα μισοπεθαμένο ερείπιο» εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα