Ανδρουλάκης – Αττικό στην Ακρόπολη: Μια χαλαρή, άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση

Μια χαλαρή αλλά άκρως ενδιαφέρουσα πολιτικά συζήτηση είχε το μεσημέρι της Τετάρτης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, με τους πολιτικούς συντάκτες. Στο μενού, πέρα από το εξαιρετικό φαγητό στον “Αττικό” με θέα την Ακρόπολη, ήταν οι εκλογές και οι πολιτικές εξελίξεις και φυσικά το σκάνδαλο Καϊλή. Αυτό που δεν είναι ευρέως γνωστό είναι ότι ο 43χρονος αρχηγός

του ΠΑΣΟΚ ταλαιπωρείται ακόμη με τον τραυματισμό στο δεξί πόδι του, μετά τη ρήξη χιαστού παίζοντας μπάσκετ στις εκδηλώσεις της 3ης Σεπτέμβρη. Παρά το χειρουργείο και τις πολλές φυσικοθεραπείες, ο Νίκος Ανδρουλάκης δυσκολεύεται να περπατήσει μεγάλες αποστάσεις, ακόμη και να ανέβει σκάλες, την ώρα που οι πολιτικές υποχρεώσεις του αυξάνονται λόγω προεκλογικής περιόδου. Προς το παρόν ακολουθεί –συνήθως- τις οδηγίες των ειδικών και το επιτελείο του φροντίζει οι επισκέψεις του να είναι “κατάλληλες” κινητικά.

Τη συζήτηση του Νίκου Ανδρουλάκη με τους δημοσιογράφους διέκοψε κάποια στιγμή ο ισχυρός σεισμός 4,9 Ρίχτερ στα Ψαχνά Ευβοίας, δόνηση που έγινε ιδιαίτερα αισθητή και μόλις ηρέμησαν τα πνεύματα, άρχισαν τα τρολαρίσματα για “σεισμό, σεισμό, σοσιαλισμό”.

Λαλιώτης και Λιάνης

Από το εστιατόριο πέρασαν και δύο ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ: Ο Γιώργος Λιάνης με το μπαστούνι του, που δήλωσε ότι είναι στέκι του ο “Αττικός”, αλλά και ο Κώστας Λαλιώτης με τα πουράκια του, ο οποίος κάλεσε αστειευόμενος τον πρόεδρο “να μην τα αποκαλύψει όλα” στους δημοσιογράφους. Στο τραπέζι μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο γραμματέας του κόμματος, Ανδρέας Σπυρόπουλος, ο εκπρόσωπος Τύπου Δημήτρης Μάντζος, ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού Παναγιώτης Δουδωνής, η διευθύντρια επικοινωνίας Στεφανία Μουρελάτου, η διευθύντρια του γραφείου του προέδρου Ελένη Αναστασίου, η υπεύθυνη Ανθρώπινου Δυναμικού Μάρα Κουκουδάκη και η στενή συνεργάτιδα του προέδρου στο γραφείο του στις Βρυξέλλες, Ειρήνη Κωστάκη.

Οι εκλογές και οι συνεργασίες

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τις πολιτικές εξελίξεις και το σκάνδαλο της Εύας Καϊλή. Με αφορμή την μικρή πτώση που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις, ο πρόεδρος του κόμματος εμφανίστηκε αισιόδοξος, πιστεύοντας ότι οι επιπτώσεις για το ΠΑΣΟΚ θα είναι περιορισμένες.

Όσο για τις εκλογές, ο Νίκος Ανδρουλάκης επιμένει να δίνει έμφαση στις πρώτες κάλπες και να θεωρεί ιδιαίτερα σημαντικό το ποσοστό του πρώτου κόμματος. Αν π.χ. είναι πιο κοντά προς το 30%, τότε η αυτοδυναμία θα είναι δύσκολη στην επόμενη κάλπη. Όσο για το “με ποιον θα πάτε” και την τακτική των συνεργασιών, η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη οχυρώνεται πίσω από το “σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα” και με βάση αυτό, όπως λέει, θα γίνουν οι συζητήσεις με τα άλλα κόμματα τόσο για τις πολιτικές όσο και για τα πρόσωπα που θα κληθούν να τις υλοποιήσουν.

Παράλληλα απέκρουσε τις κατηγορίες περί ενδεχόμενης συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι π.χ. ο Αλέξης Τσίπρας τα λέει εκ του ασφαλούς, αφού ξέρει ότι δεν θα είναι πρώτο κόμμα και επομένως τα “κουκιά” δεν θα βγαίνουν ούτε με την απλή αναλογική.

Όσο για το πρόγραμμά του τις επόμενες ημέρες, σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα επισκεφθεί τη Βαρβάκειο αγορά, ενώ την Πρωτοχρονιά δεν θα κατέβει τελικά στην Κρήτη. Είτε θα την περάσει με το φιλικό του περιβάλλον είτε θα κατευθυνθεί στη μαγευτική ορεινή Αγόριανη. Τα Φώτα θα βρίσκεται στο Φανάρι, προσκεκλημένος του Οικονομικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Μετά το τέλος του φαγητού ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έφυγε για να δει τους Βρυκόλακες” του Ίψεν στο Εθνικό Θέατρο. “Παίρνω τα σκόρδα μου και πάω”, είπε χαριτολογώντας πριν αναχωρήσει.

Στο θέατρο για τους “Βρυκόλακες” του Ιψεν

Όπως έγραψε στην ανάρτησή του, “βρέθηκα στην παράσταση “Βρυκόλακες” στην κεντρική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου και είχα την ευκαιρία να συζητήσω με τους ηθοποιούς Ναταλία Τσαλίκη, Κατερίνα Μαούτσου, Αργύρη Πανταζάρα, Περικλή Μουστάκη και Γιώργο Ζιόβα καθώς και τον Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Γιάννη Μόσχο, το τρέχον θέμα της υποβάθμισης των πτυχίων των σχολών των παραστατικών τεχνών (θέατρο, κινηματογράφος, χορός) .

Η Κυβέρνηση της αριστείας εξίσωσε τους καλλιτέχνες με απόφοιτους λυκείου, ενώ διαχρονικά η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ αδιαφόρησαν απέναντι στο επίμονο αίτημα για την επαναφορά του συστήματος των συλλογικών συμβάσεων στους καλλιτεχνικούς κλάδους.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πολιτιστική παραγωγή της χώρας, απαιτούν άμεσες λύσεις. Το ΠΑΣΟΚ εδώ και χρόνια έχει θέσει στον διάλογο την ανάγκη για την αναβάθμιση των καλλιτεχνικών σχολών σε ανώτατες και την ισοτιμία των πτυχίων με ΑΕΙ”.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ανδρουλάκης – Αττικό, Ακρόπολη,androulakis – attiko, akropoli