Αναβλήθηκε η δίκη των 4αρων συλληφθέντων στην Ιερισσό

Ελεύθεροι αφέθηκαν την Παρασκευή 8 Μαρτίου, οι τέσσερις συλληφθέντες από την Ιερισσό, μετά την απόφαση του δικαστηρίου για αναβολή της δίκης για τις 20 Μαρτίου. Οι τέσσερις, βρέθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα Πολυγύρου χωρίς η σύλληψή τους να συνδέεται με την επίθεση της 17ης Φεβρουαρίου στις Σκουριές.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση των νόμων περί όπλων, φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων, αλλά και για παράνομη κατοχή ασυρμάτων και ραδιοπομπού

Τα όπλα θα σταλούν για εργαστηριακό έλεγχο προκειμένου να διαπιστωθεί αν χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση στις

Σκουριές.

Την ίδια μέρα, το πρωί, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης με στόχο την εκτόνωση της έντασης στην Ιερισσό.

Πήραν μέρος ο αστυνομικός διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας, Βάιος Χονδρός, εκπρόσωποι κατοίκων αλλά και της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός». Στη συνάντηση δεν παρέστη ο δήμαρχος Αριστοτέλη Χρήστος Πάχτας.

Όπως έγινε γνωστό συμφωνήθηκε «να τηρούνται οι διατάξεις του κώδικα ποινικής δικονομίας και των άρθρων του Συντάγματος».

Όλοι οι παριστάμενοι δεσμεύθηκαν επίσης να ενημερώνουν γραπτώς τον εισαγγελέα εάν υπάρχει κάτι αξιόλογο.

Κατά τη σύσκεψη, οι δικηγόροι των συλληφθέντων διαμαρτυρήθηκαν για την υπερβολική παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στην Ιερισσό.

Keywords
Τυχαία Θέματα