Ανασχηματισμός αν χρειαστεί…

Το σενάριο ενός ενδεχόμενου ανασχηματισμού μετά την ψήφιση των μέτρων, αναφέρει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «RealNews», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου στην οποία βέβαια δηλώνει πως όλοι οι υπουργοί δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και ταυτόχρονα τον αγώνα τους για την επίτευξη του κοινού στόχου για να προσθέσει πως «δεν υπάρχει μονιμότητα στις υπουργικές θέσεις».

Ξεκαθαρίζει ότι το «κούρεμα του χρέους» δεν περιλαμβάνεται

στην ατζέντα της κυβέρνησης, αλλά λέει «ναι» σε χαμηλότερα επιτόκια και μετακύλιση του χρόνου αποπληρωμής των ομολόγων που διακρατεί η ΕΚΤ

Το ενδεχόμενο του ανασχηματισμού είχε παίξει πολύ έντονα πάλι τις πρώτες μέρες του περασμένου Σεπτεμβρίου όταν σε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μαξίμου και πάλι για τις τελικές αποφάσεις για το πακέτο των μέτρων, ο Γιάννης Δατσέρης, ένας εκ των στενών συνεργατών του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στον Real.Fm 97.8 άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μετέχει το ΠΑΣΟΚ πιο ενεργά στην κυβέρνηση ή ακόμα να θέσει και θέμα αλλαγής του Πρωθυπουργού.

Είχε πει τότε ο κ. Δατσέρης: «Το θέμα είναι ότι αυτή η κυβερνητική πλειοψηφία, της συνεργασίας των τριών κομμάτων, πρέπει να είναι μακράς πνοής και πρέπει να σταθεροποιήσει τη χώρα. Δηλαδή να αναστρέψει την ανεργία, να τη βγάλει από την ύφεση, να φέρει επιτέλους ανάπτυξη και να πετύχει τα πρωτογενή πλεονάσματα. Το τι θα συμβεί στην κυβερνητική πλειοψηφία, είναι ότι προβλέπει το σύνταγμα και αναλόγως των αναγκών της συγκυρίας. Μπορεί δηλαδή να μετάσχουν στο μέλλον οι αρχηγοί των κομμάτων και οι τρεις. Μπορεί να συμμετέχει μόνο ένα κόμμα και να το στηρίζουν τα υπόλοιπα. Μπορεί να κάνει δομικό ανασχηματισμό. Μπορεί να αλλάξει πρωθυπουργό. Ότι λέει το σύνταγμα για τη δυνατότητα μιας πλειοψηφίας, ανάλογα με τις ανάγκες».

 

Keywords
Τυχαία Θέματα