Ανακύκλωση προσώπων στα δημόσια αξιώματα

Ο Ηλίας Πλασκοβίτης, Γενικός Γραμματέας στο υπουργείο Οικονομικών από την εποχή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, είναι υποψήφιος για τη θέση που άφησε κενή στο Συμβούλιο Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας της Ελλάδος ο κ. Γιώργος Ζανιάς, ο οποίος ανέλαβε νέος πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας.

Παράλληλα, όμως, ο κ. Πλασκοβίτης έχει υποβάλλει την υποψηφιότητά του και για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, μαζί με αρκετές άλλες υποψηφιότητες,

οι οποίες, πάντως, χαρακτηρίζονται ως σοβαρές. ‘Οσο για τον κ. Ζανιά ο οποίος από ελέγχων του τραπεζικού συστήματος –ως πρώην υπουργός Οικονομικών- βρίσκεται σήμερα πρόεδρος της Εθνικής και πιθανότατα και νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, λέγεται ότι «βλέπει» το πολιτικό του μέλλον στην ανώτατη βαθμίδα της Τράπεζας της Ελλάδος.

Αλλαγές ετοιμάζονται και στην ΕΡΤ οι οποίες, ωστόσο, δεν θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν «ανανέωση». Λέγεται ότι για τη θέση του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου της κρατικής τηλεόρασης επιλέγεται ο δημοσιογράφος Νίκος Σίμος, ο οποίος έχει διατελέσει διευθυντικό στέλεχος σε πολλές εφημερίδες, από την Καθημερινή, μέχρι τον Ελεύθερο Τύπο της εποχής Γιάννας Αγγελόπουλου. «Διαχρονική αξία» πάντως για την ΕΡΤ είναι η κ. Άννα Παναγιωταρέα, η συμμετοχή της οποίας σε μια θέση της διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης θεωρείται απολύτως βέβαιη.

Πηγή: onlynews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα