Ανακοινώθηκε ο πολιτικός φορέας που επεξεργάζεται το Σχέδιο Β

Με κεντρικό ομιλητή τον Αλέκο Αλαβάνο, πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου για τη συγκρότηση ενός πολιτικού φορέα που θα αναλάβει να φέρει σε πέρας το Σχέδιο Β για την αριστερή φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση.

Την Πέμπτη, 4 Απριλίου, ακούστηκαν οι απόψεις του φορέα για τη βαθιά κρίση που πλήττει τη χώρα μας και αναγγέλθηκε η ιδρυτική συνέλευση του, που θα γίνει στις 18 και 19 Μαΐου στην Αθήνα.

Ο Αλέκος Αλαβάνος, αμφισβήτησε την αντίληψη

του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση του μνημονίου εντός ευρωζώνης και κάλεσε το λαό να απεγκλωβιστεί από «τη στείρα, νοσηρή και αδιέξοδη αυτή αντιπαράθεση και απέναντι στις δύο εκδοχές του Σχεδίου Α».

Επιπλέον, σημείωσε ότι το θέμα της παραμονής ή της εξόδου από την Ευρωζώνη είναι το σταυροδρόμι υπογραμμίζοντας ότι η έκδοση εθνικού νομίσματος «είναι μια μεγάλη τομή» αλλά και «απολύτως αναγκαία».

Επίσης, είπε ότι η αποχώρηση από το ευρώ είναι «απαραίτητη προϋπόθεση για τη σωτηρία και την ανάκαμψη» όμως από μόνη της δεν αρκεί καθώς είναι απαραίτητη μια σειρά μετασχηματισμών, αριστερού προσανατολισμού που απευθύνονται όμως σε όλους τους πολίτες».

Για την παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, πρότεινε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα