Για παρατεταμένη περίοδο δυσκολιών που περιμένει την Κύπρο, μίλησε ο Μ. Σαρρής

Στην υπερβολική ανάπτυξη της τραπεζικής πίστης και των κρατικών δαπανών στην Κύπρο αναφέρθηκε ο τέως υπουργός Οικονομικών, Μιχάλης Σαρρής, επισημαίνοντας πως η Μεγαλόνησος πρέπει να προετοιμαστεί για μια παρατεταμένη περίοδο δυσκολιών μετά το μνημόνιο.

«Σαφέστατα έγιναν λάθη. Υπήρξε υπερβολική ανάπτυξη της τραπεζικής πίστης και των κρατικών δαπανών. Αλλά δεν νομίζω ότι έπρεπε να φτάσουμε έως εδώ. Πιστεύω ότι

αυτό μπορούσε να διορθωθεί χωρίς αυτή την επίθεση στην κυπριακή οικονομία. Μας κατηγόρησαν ότι καθόμαστε και τυπώνουμε χρήμα, ενώ πολλές ξένες εταιρείες έρχονται στην Κύπρο, τους προσφέρουμε υπηρεσίες και περνάμε καλά. Νομίζω ότι αυτό είναι άδικο», τόνισε ο κ. Σαρρής.

Ο τέως υπουργός, παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι η υπογραφή του μνημονίου ήταν σημαντική, καθώς έβαλε τέλος σε μια «παρατεταμένη περίοδο αβεβαιότητας που σκότωνε την οικονομία».

Συμπλήρωσε όμως ότι οι προοπτικές της οικονομίας για τους επόμενους μήνες είναι παρά πολύ δυσμενείς. «Νομίζω ότι οι περιοριστικές συνθήκες τείνουν να αντισταθμίσουν την οποιαδήποτε αποκατάσταση εμπιστοσύνης που θα μπορούσε να στηρίξει την κατανάλωση και τις επενδύσεις που είναι στοιχεία-'"κλειδιά" για την ανάκαμψη. Συνεπώς, αναμένουμε μια παρατεταμένη περίοδο δυσκολιών» εξήγησε.

Keywords
Τυχαία Θέματα