Ανακοινώθηκε η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ- Οικολόγων Πράσινων

Επισημοποιήθηκε η συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους Οικολόγους Πράσινους, οι οποίοι, στο πλαίσιο της συνεργασίας με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα συμμετάσχουν με 22 υποψήφιους στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

«Ζητούμενο δεν είναι η επιστροφή στο 2009 αλλά η αλλαγή παραδείγματος», τόνισε εμφατικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας,

σύμφωνα με τον οποίο: «Η συνάντηση της Αριστεράς και της Οικολογίας είναι μια πολύ σημαντική υπόθεση, τόσο για το μέλλον της χώρας όσο και της Ευρώπης».

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε την συμπόρευση «ιστορική σε ελληνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, μία συνεργασία, που δεν αποβλέπει μονο στις επικείμενες εκλογές αλλά στην απο κοινού διαμόρφωση της περιβαλλοντικής πολιτικής στην Ελλάδα».

Ο Γιάννης Τσιρώνης, επικεφαλής των Οικολόγων Πρασίνων, οποίος θα ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας σε μη εκλόγιμη θέση, τόνισε ότι «με αυτή τη συμμαχία επιδιώκεται να αλλάξει το μέλλον του τόπου, να αλλάξει αυτό το καθεστώς που δεν καταστρέφει μόνο το περιβάλλον αλλά και τις κοινωνικές σχέσεις και τους ίδιους τους ανθρώπους».

Αναλυτικά οι υποψηφιότητες των Οικολόγων Πράσινων που έχουν γίνει γνωστές:

Γιάννης Τσιρώνης Επικρατείας (Μη εκλόγιμη θέση)

Γιώργος Δημαράς Β´ Αθήνας

Μιχάλης Τρεμόπουλος Α´ Θεσσαλονίκης

Κώστας Καλογράνης Αττικής

Γιώργος Δημητρίου Β´ Πειραιά

Κώστας Διάκος Χανίων

Δήμητρα Λυμπεροπούλου Κορινθίας

Δημήτρης Πολιτίπουλος Κυκλάδων

Keywords
Τυχαία Θέματα