Ανακατάληψη Ιρπίν: «Ελέγχουμε το μεγαλύτερο μέρος της πόλης», λένε οι Ουκρανοί

Τον έλεγχο της πόλης Ιρπίν έχουν και πάλι οι Ουκρανοί. Ο δήμαρχος της πόλης τόνισε ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις «έχουν το 80% της πόλης». Μιλώντας στην ουκρανική τηλεόραση, ο δήλωσε τα εξής: «Η πόλη μας βομβαρδίζεται συνεχώς από συστήματα GRAD. Μαζικά. Σφυροκοπούν την κατοικημένη περιοχή, τα πολυώροφα κτίρια». Παρά τις μαζικές εκκενώσεις τις τελευταίες εβδομάδες, ο δήμαρχος εκτίμησε ότι μέχρι και 6.000 άνθρωποι εξακολουθούν να βρίσκονται στο Ιρπίν.

«Περίπου 4.000 άνθρωποι δεν θέλουν να φύγουν καθόλου από την πόλη. Τους βοηθάμε με τρόφιμα και ιατρικές προμήθειες»,

πρόσθεσε. Το Ιρπίν, προάστιο που βρίσκεται στα βορειοδυτικά του Κιέβου, βιώνει επί εβδομάδες σφοδρούς βομβαρδισμούς από τότε που ξεκίνησε η ρωσική εισβολή.

«Χτυπήθηκε» περιφέρεια στην Ρωσία από ουκρανικά πυρά

Την ίδια στιγμή τοπικοί αξιωματούχοι καταγγέλλουν τυφλό «χτύπημα» της Ουκρανίας στην περιφέρεια Μπέλγκοροντ της Ρωσίας, κάνοντας λόγο και για «θύματα», ο αριθμός των οποίων δεν προσδιορίζεται. Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της περιφέρειας, Βλαντιμίρ Περτσέβ, στις 3 το μεσημέρι (τοπικη ώρα), οβίδα από την Ουκρανία «χτύπησε» χωριό γύρω από το Μπέλγκοροντ.

«Οβίδα εξερράγη σε χωριό, υπάρχουν θύματα και ζημιές σε κατοικίες» είπε ο Περτσέβ. Σύμφωνα με τις ίδιες αναφορές, κηρύχτηκε έκτακτη ανάγκη στα χωριά Ζουράβλεβκα και Νακότεβκα, με τους κατοίκους να μεταφέρονται για ασφάλεια στο Μπέλγκοροντ. Περίπου 120 κάτοικοι και από τα δυο χωριά θα εγκατασταθούν σε περιφερειακό κέντρο, μέχρι να κριθεί ασφαλές να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Λεπτομέρειες για τα θύματα δεν έχουν δοθεί, ωστόσο κάποιες πληροφορίες θέλουν δυο άτομα να έχουν τραυματιστεί.

Βομβαρδισμοί στο Κίεβο

Νέοι σφοδροί βομβαρδισμοί σημειώθηκαν στο Κίεβο, ενώ οι ρωσικές δυνάμεις πολιορκούν την ουκρανική πρωτεύουσα. Ο δήμαρχος του Κιέβου ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι δύο τραυματίστηκαν σοβαρά σήμερα, όταν βλήματα έπληξαν τον χώρο στάθμευσης ενός εμπορικού κέντρου, σε μια συνοικία στα βόρεια της ουκρανικής πρωτεύουσας. «Ο εχθρός συνεχίζει να βάλλει εναντίον της πρωτεύουσας» ανέφερε σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο ο Βιτάλι Κλίτσκο.

Όπως έγινε γνωστό, το θύμα είναι γυναίκα δημοσιογράφος, που βρισκόταν στο σημείο για να καλύψει τις εξελίξεις. Στις 21 Μαρτίου σημειώθηκε κι άλλη βομβιστική επίθεση σε εμπορικό κέντρο του Κιέβου, που άφησε πίσω της τουλάχιστον οκτώ νεκρούς. Η Ρωσία αρνείται ότι στοχοθετεί αμάχους.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ανακατάληψη Ιρπίν, Ελέγχουμε, Ουκρανοί,anakatalipsi irpin, elegchoume, oukranoi