Οδησσός τώρα – πόλεμος: Πολίτες οχυρώνουν την πόλη με άμμο και Bon Jovi

Η Μαριούπολη είναι η πόλη που δέχεται από χτες Τρίτη τη μεγαλύτερη πίεση των ρωσικών δυνάμεων με ρωσικά τανκς μέσα στην πόλη και σφοδρές οδομαχίες. Όλες οι αναλύσεις αναφέρουν πως εάν πέσει η πόλη, ο επόμενος στόχος του Κρεμλίνου στον πόλεμο της Ουκρανίας θα είναι η Οδησσός με την πόλη να ετοιμάζεται με πυρετώδεις ρυθμούς. Αυτό δείχνει και ένα συγκλονιστικό βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες. Στο οπτικό υλικό βλέπουμε μικρά παιδιά, έφηβους αλλά και ηλικιωμένους άνδρες να σκάβουν την παραλία της Οδησσού και να γεμίζουν σακιά με άμμο τα οποία μεταφέρονται

σε όποια σημεία της πόλης θεωρείται απαραίτητο ώστε να στηθούν οδοφράγματα.

Στο συγκεκριμένο συγκινητικό βίντεο υπάρχει και μουσική, καθώς ένας νεαρός σε ντραμς και με τη μουσική στη διαπασών εμψυχώνει τους κατοίκους της Οδησσού με το τραγούδι “Its my life” των Bon Jovi. Η επιλογή του τραγουδιού προφανώς και δεν είναι τυχαία αφού οι στίχοι είναι δηλωτικοί της κατάστασης που αντιμετωπίζουν οι Ουκρανοί αλλά και του ηθικού τους.

“Αυτό δεν είναι ένα τραγούδι για όσους έχουν ραγισμένη καρδιάΚαμία σιωπηλή προσευχή για πίστη αναχώρησεΚαι δεν θα είμαι απλώς ένα πρόσωπο στο πλήθοςΘα ακούσεις τη φωνή μου όταν τη φωνάξω δυνατάΕίναι η ζωή μουΉ τώρα ή ποτέΑλλά δεν θα ζήσω για πάνταΘέλω απλώς να ζήσω όσο είμαι ζωντανός(Είναι η ζωή μου)”

Μάλιστα το συγκεκριμένο απόσπασμα ανέβασε και στο Twitter και ο επίσημος λογαριασμός των Bon Jovi. Υπενθυμίζεται πως τις τελευταίες ώρες, ο αρχές της Οδησσού ανέφεραν πως η πόλη δέχεται ρωσικούς βομβαρδισμούς.

This is for the ones who stood their ground…
Odessa, Ukraine. #SlavaUkraini pic.twitter.com/N9iT2EoeH7

Bon Jovi (@BonJovi) March 22, 2022

Συγκεκριμένα, γνωστοποιούν πως δυνάμεις του πολεμικού ναυτικού της Ρωσίας που βρίσκονται στη Μαύρη Θάλασσα έχουν βομβαρδίσει κατοικημένες περιοχές στα περίχωρα της Οδησσού. Πρόκειται για τις πρώτες αναφορές περί χτυπημάτων σε κτίρια της περιοχής αυτής της Οδησσού.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Οδησσός, Πολίτες, Bon Jovi,odissos, polites, Bon Jovi