Ανάκαμψη της Ευρωζώνης «βλέπει» ο Μπαρόζο

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο σε συνέντευξη που έδωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg εμφανίστηκε συγκρατημένα –λόγω της ανεργίας- αισιόδοξος για την πορεία της Ευρωζώνης. Ο επικεφαλής της Κομισιόν σημείωσε ότι τα σενάρια για καταστροφή του ευρώ δεν πραγματοποιήθηκαν, αντιθέτως το νόμισμα βγήκε «δυναμωμένο» από την κρίση.

«Η Επιτροπή επιδιώκει μια πολύ επιθετική εμπορική ατζέντα, ώστε να δώσει ώθηση στις εξαγωγές. «ο ευρώ θα αντιμετωπιστεί ως ένα ισχυρό, αξιόπιστο και σταθερό νόμισμα και η ευρωπαϊκή οικονομία είναι αρκετά σταθερή για να ξεπεράσει την κρίση», σημείωσε ο Μπαρόζο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν πολύ καλύτερες προοπτικές και η ανάκαμψη δείχνει τα πρώτα της σημάδια, αλλά, όπως είπε, «υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος να διανύσουμε για να πούμε ότι αφήσαμε πίσω μας την κρίση».

Να αναφερθεί ότι η οικονομία της Ευρωζώνης βγήκε από την ύφεση το δεύτερο τρίμηνο του 2013, καθώς η περιοχή διένυσε την πρώτη παρατεταμένη περίοδο ηρεμίας στις χρηματοοικονομικές αγορές από το ξέσπασμα της κρίσης χρέους. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,3% το δεύτερο τρίμηνο, αν και η ανεργία παραμένει στο ρεκόρ του 12,1%.

Ο Μπαρόζο προειδοποίησε πως «η κρίση δεν έχει τελειώσει». «Ναι, τεχνικά έχουμε βγει από την ύφεση, αλλά αντιμετωπίζουμε ακόμα πολύ υψηλά επίπεδα ανεργίας», ανέφερε.

Keywords
Τυχαία Θέματα