Αλβανός λήστεψε… τη σύντροφό του!

Εντόπισαν και συνέλαβαν, μέσα σε λίγες μόλις ώρες τον κουκουλοφόρο δράστη της ληστείας σε γνωστό φούρνο του Ηρακλείου, ανήμερα το Πάσχα, συνέλαβαν, όμως και την υπάλληλο, καθώς προέκυψε ότι ο ληστής της ήταν ο σύντροφός της, κάτι που δεν είχε αποκαλύψει από την αρχή.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Η 40χρονη υπάλληλος του φούρνου-ζαχαροπλαστείου στην λεωφόρο Κνωσσού,

σε δεύτερη χρονική στιγμή όταν έδωσε συμπληρωματική κατάθεση, αναγνώρισε τον κουκουλοφόρο ως τον Αλβανό υπήκοο σύντροφό της και αφού αυτός είχε προσαχθεί ήδη από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Ηρακλείου. Εκείνο που διερευνάται είναι αν γνώριζε τις προθέσεις του να ληστέψει την ίδια και την επιχείρηση, γνωρίζοντας από τις κουβέντες μαζί της ότι στον φούρνο είχαν συγκεντρωθεί χρήματα από δύο καταστήματα της ίδιας αλυσίδας, κάπου 10.000 ευρώ. Η ένοπλη ληστεία ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα είχε λάβει χώρα λίγο πριν το κατάστημα κλείσει.

Την ώρα εκείνη, η 40χρονη εργαζόμενη, ασχολείτο με την καθαριότητα του καταστήματος, όταν, κατά την κατάθεσή της, εισέβαλε ένας άνδρας με μαχαίρι στο χέρι και κουκούλα με μάσκα στο πρόσωπο. Ακινητοποίησε την υπάλληλο, η οποία κατά πληροφορίες, φαίνεται στο βίντεο τρομαγμένη και στη συνέχεια ο 40χρονος κινήθηκε προς ένα ερμάριο,  όπου βρήκε μια τσάντα με  9.552 ευρώ. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές,  η 40χρονη αναγνώρισε εξαρχής τον δράστη, αν και είχε καλύψει τα χαρακτηριστικά του. Ωστόσο, δεν το είπε στους πρώτους αστυνομικούς, που έφθασαν στο σημείο, κάτι, όμως, που παραδέχτηκε στη συνέχεια,  σε συμπληρωματική της εξέταση και μετά την προσαγωγή του 30χρονου αλλοδαπού.

“Είδαν” τον δράστη σε βίντεο

Από την εξέταση του βιντεοληπτικού υλικού από εσωτερικό κύκλωμα του φούρνου οι αστυνομικοί άντλησαν σημαντικά στοιχεία με δεδομένο  ότι ο δράστης της ληστείας έχει απασχολήσει, είναι δηλαδή σεσημασμένος στο παρελθόν για άλλα αδικήματα. Τον εντόπισαν γρήγορα και μετά την εξέτασή του,  υπέδειξε ένα οικόπεδο στην οδό Παρασκευοπούλου και το σημείο όπου είχε κρύψει τα χρήματα. Τον ρώτησαν  για τα ρούχα, που φορούσε και το μαχαίρι, που είχε μαζί του και υποστήριξε ότι τα έριξε σε ένα κάδο απορριμμάτων. Όταν οι αστυνομικοί πήγαν εκεί, δεν βρήκαν τα αντικείμενα, που αναζητούσαν.

Ο 30χρονος  Αλβανός υπήκοος, όπως προαναφέρθηκε, έχει απασχολήσει στο παρελθόν την Αστυνομία και τη Δικαιοσύνη για διακίνηση ναρκωτικών και παράνομη κατοχή όπλου.  Στο πλαίσιο περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί από τον ανακριτή, εμφανιζόταν στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του δύο φορές το μήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα