Αλβανία: Τόνους χασίς εντόπισε η αστυνομία στο Λαζαράτι

Κατελήφθη μετά από γιγαντιαία επιχείρηση της αλβανικής αστυνομίας το χωριό Λαζαράτι, το επονομαζόμενο ως «Κολομβία της Ευρώπης». Μάλιστα το χωριό σκεπάστηκε από καπνούς οι οποίοι προέρχονταν από την καύση των χασισοφυτειών στις οποίες έβαλαν φωτιά οι ίδιοι οι «παραγωγοί» λίγο πριν από την έφοδο της αστυνομίας.

Μετά από πέντε ημέρες πολιορκίας από τις δυνάμεις της αστυνομίας οι χωρικοί-παραγωγοί εγκατέλειψαν το χωριό και τις καλλιέργειές τους, στις οποίες διενεργείται έλεγχος από την αστυνομία, καθώς κάθε χρόνο παράγονται στην περιοχή 900 τόνοι χασίς.

Σύμφωνα με

τον πρώτο απολογισμό, κατασχέθηκαν 12 τόνοι επεξεργασμένο χασίς, έτοιμο προς πώληση (σ.σ. δεν υπολογίζονται σ' αυτό οι τεράστιες ποσότητες χασίς, τις οποίες έκαψαν από μόνοι τους οι κάτοικοι του χωριού προτού φθάσει η αστυνομία), δύο εργαστήρια για εξασφάλιση αποστάγματος χασίς ή χασισοέλαιο και δύο άλλα για την ξηρή επεξεργασία του.

Καταστράφηκαν, επίσης, 80.000 φυτά, από τα οποία αναμένονταν 26 τόνοι ξηρό χασίς. Κατασχέθηκε ακόμη ένα ολόκληρο οπλοστάσιο, με διάφορα ήδη όπλων, πυρομαχικά, εκρηκτικά κ.λπ. Συνολικά συνελήφθησαν 14 άτομα και πολλά άλλα καταζητούνται από την αστυνομία.

Keywords
Αναζητήσεις
πυρκαγια αλβανια χασις
Τυχαία Θέματα