Επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στους Αγίους Τόπους

Επίσκεψη στους Αγίους Τόπους κάνει από αύριο (24/5) ο Πάπας Φραγκίσκος, για πρώτη φορά μετά από την ανάληψη της ηγεσίας της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Ο Πάπας Φραγκίσκος θα συνοδεύεται από τον ραββίνο Αβραάμ Σκόρκα και τον μουσουλμάνο διευθυντή του Ινστιτούτου για τον Θρησκευτικό Διάλογο του Μπουένος Αϊρες, Ομάρ Αμπούντ, φίλοι και οι δύο του Ποντίφικα από τη θητεία του ως καρδιναλίου στην Αργεντινή.

Η τριήμερη περιοδεία σε Ιορδανία, παλαιστινιακά εδάφη και Ισραήλ είναι προσεκτικά χορογραφημένη και θα περιλαμβάνει επίσκεψη σε παλαιστινιακούς και συριακούς

προσφυγικούς καταυλισμούς, συναντήσεις με χριστιανούς κατοίκους, καθώς και συνομιλίες με ηγέτες της περιοχής.

Ακόμη, όμως, και το δελτίο Τύπου του Βατικανού σχετικά με το πρόγραμμα του Πάπα δημιουργεί διπλωματικές τριβές, καθώς περιγράφει το δεύτερο σκέλος του ταξιδιού και την εξάωρη μετακίνηση στη Βηθλεέμ ως «επίσκεψη στο παλαιστινιακό κράτος», ορολογία την οποία το Ισραήλ απορρίπτει. «Αυτό δεν μας χαροποίησε, αλλά η χρήση του όρου από το Βατικανό είναι ένα γεγονός», είπε ο Οντέντ Μπενχούρ, πρώην πρεσβευτής του Ισραήλ στο Βατικανό και διπλωματικός σύμβουλος της Κνεσέτ.

Keywords
Τυχαία Θέματα