Αλέξης Τσίπρας: «Το πρόγραμμα λιτότητας έχει πεθάνει»

Συνέντευξη στο γερμανικό περιοδικό «Στερν» παραχώρησε ο πρωθυπουργός της χώρας Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι το πρόγραμμα της λιτότητας που εφαρμόστηκε τα προηγούμενα χρόνια «έχει πεθάνει» λόγω της αποτυχίας που σημείωσε: «Για εμάς το παλιό πρόγραμμα έχει πεθάνει. Η πρόταση επιμήκυνσης για 6 μήνες είναι παράδοξη. Όποιος έχει τέτοιες ιδέες, χάνει τον χρόνο του.»

Μέρος

της συνέντευξης προδημοσιεύει το The Press Project και σε αυτή αναφέρεται και στο τελεσίγραφο του Eurogroup για συμφωνία μέχρι αύριο, λέγοντας ότι «τέτοια τελεσίγραφα δεν θα έπρεπε να έχουν χώρο στην ΕΕ και κανείς δεν μπορεί να έχει την απαίτηση να συνεχίσουμε εκεί που σταμάτησε η κυβέρνηση Σαμαρά

Αναφορικά με την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης είπε ότι «η Ελλάδα δεν θέλει άλλα δάνεια βοήθειας, αλλά χρόνο, ώστε να προχωρήσουμε τις μεταρρυθμίσεις και γι” αυτό τον λόγο χρειαζόμαστε ένα πρόγραμμα-γέφυρα με τη δυνατότητα για ρευστότητα μέσω βραχυπρόθεσμων ομολόγων», ενώ απαντώντας για το ποιό είναι το πλάνο της κυβέρνησης σε περίπτωση που δεν μείνει η χώρα στο ευρώ, είπε ότι «δεν το χρειαζόμαστε, γιατί θα μείνουμε στο ευρώ. Αλλά δεν θα πετύχουμε αυτό το στόχο εις βάρος των αδυνάτων, όπως η προηγούμενη κυβέρνηση».

Keywords
Τυχαία Θέματα