Ακυρώθηκε η ομιλία Ομπάμα στην Πνύκα – Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Αλλαγή σχεδίων συνέβη πριν από λίγο στο πρόγραμμα της επίσκεψης του Μπαράκ Ομπάμα. Έτσι, τελικά δεν θα γίνει η ομιλία του στην Πνύκα όπως ήταν προγραμματισμένο για την Τετάρτη 16/11/2016. Η επίσημη δικαιολογία γι’ αυτήν την αλλαγή είναι ότι η ομιλία δεν θα γίνει εκεί λόγω κακοκαιρίας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η ομιλία του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ θα γίνει σε στεγασμένο χώρο στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Άλλωστε ήδη το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και η αστυνομία

έχουν ειδοποιηθεί σχετικά προκειμένου να λάβουν επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας.

Πολλοί αποδίδουν την ξαφνική μεταβολή στο πρόγραμμα του Μ. Ομπάμα στην πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση με χειροβομβίδα εναντίον της γαλλικής πρεσβείας στο κέντρο της Αθήνας. Γι’ αυτό επελέγη ένας κλειστός χώρος ο οποίος θα είναι πιο εύκολο θα ελέγχει από τους αστυνομικούς.

Τα μέτρα ασφαλείας

Περισσότεροι από 500 Αμερικανοί πράκτορες της CIA και της προσωπικής ασφάλειας του Μπαράκ Ομπάμα, θα συμμετάσχουν στα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ στην Αθήνα, στις 15 Νοεμβρίου, ενώ οι Έλληνες αστυνομικοί που θα είναι επιφορτισμένοι με την ασφάλεια του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ υπολογίζεται ότι θα ξεπερνούν τους 3.000.
Όπως ανέφερε ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, το τελικό σχέδιο για την ανάπτυξη των μέτρων ασφαλείας θα ολοκληρωθεί στο τέλος της εβδομάδας. Τότε θα δηλώσουν και οι αμερικανικές αρχές τα στοιχεία εκείνων, οι οποίοι θα συμμετάσχουν από τη μεριά τους στα μέτρα, όπως επίσης και τον οπλισμό, τα οχήματα και όποιο άλλο υλικό θα φέρουν μαζί τους.
Στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., διεξάγονται πολλές συσκέψεις μεταξύ των Ελλήνων αξιωματικών και υπαλλήλων της ΕΥΠ, με επιτελικό κλιμάκιο Αμερικανών πρακτόρων, οι οποίοι βρίσκονται ήδη στην Αθήνα προκειμένου να ετοιμάσουν τα πάντα για την ασφάλεια του Μ. Ομπάμα .

Εξάλλου Αμερικανοί πράκτορες ελέγχουν διεξοδικά μαζί με τις αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες, χώρους, κτήρια και διαδρομές.
Σημειωτέον ότι πριν από το προεδρικό αεροσκάφος των ΗΠΑ (Air Force One), θα φτάσουν με άλλα αεροσκάφη τα θωρακισμένα αυτοκίνητα με τα οποία θα κινούνται στην Αθήνα ο Μ. Ομπάμα και η συνοδεία του. Σε κάθε μετακίνηση του Αμερικανού προέδρου θα κλείνουν οι δρόμοι μισή ώρα νωρίτερα, ενώ θα υπάρχουν παντού ελεύθεροι σκοπευτές και «μυστικοί» αστυνομικοί οι οποίοι θα παρακολουθούν κάθε κίνηση.

Το άρθρο Ακυρώθηκε η ομιλία Ομπάμα στην Πνύκα – Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα