Ακριβότερο στην Ελλάδα το iPhone5

Ακριβότερα πωλείται στην Ελλάδα το  iPhone 5 σε σχέση με τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, παρά το γεγονός ότι η αγοραστική δύναμη στη χώρα μας μειώνεται συνεχώς, εξαιτίας των αλλεπάλληλων περικοπών μισθών-συντάξεων και της αυξανόμενης ανεργίας.

Αιτία για την υψηλή τιμή πώλησης είναι η μεγάλη ζήτηση της συσκευής. Λειτουργεί εν προκειμένω ο κλασικός οικονομικός «νόμος» της προσφοράς

και της ζήτησης: Όσο υπάρχουν αγοραστές πρόθυμοι να πληρώσουν "όσο-όσο", οι εταιρίες δεν έχουν λόγο να ρίξουν τις τιμές.

Το iphone 5 έφερε ως παράδειγμα και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης  Σκορδάς σε τηλεοπτικό σταθμό, για να δείξει ότι μερικές φορές την ευθύνη για τις αυξημένες τιμές την έχουν οι καταναλωτές.

«Το iphone 5 έχει έρθει στην Ελλάδα στην υψηλότερη τιμή που διακινείται διεθνώς», τόνισε ο κ. Σκορδάς και έθεσε το ερώτημα: «Γιατί νομίζετε; Πώς έρχεται σε μια αγορά που είναι σε αυτή την ύφεση ένα προϊόν στην υψηλότερη τιμή διεθνώς;».

Την απάντηση την έδωσε ο ίδιος: «Διότι ο καταναλωτής έχει αυτή την προτεραιότητα. Όταν βλέπει μια εταιρεία το προϊόν της να έχει ζήτηση κι ότι ο καταναλωτής το θέλει σ' αυτή την τιμή, δεν θα το χαρίσει, ούτε καν θα μειώσει την τιμή...».

Keywords
Τυχαία Θέματα