Άκουγαν τον ασύρματο της Αστυνομίας και… μπούκαραν στα σπίτια

Ακολουθούσαν συγκεκριμένους «κανόνες» δράσης, άκουγαν σε ασύρματο τις ενδοεπικοινωνίες της Αστυνομίας για να παίρνουν τα μέτρα τους  και το αποτέλεσμα ήταν, να διαπράξουν ως συμμορία, 64 εισβολές σε σπίτια και εταιρία καθώς και μία ληστεία!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Σε ό,τι αφορά τους «κανόνες»: Ο αρχηγός της συμμορίας των Ρομά, που δρούσε σε περιοχές της Βορείου Ελλάδος και που τώρα εξαρθρώνεται, επέλεγε πάντα αραιοκατοικημένες  περιοχές, για να αποφεύγουν οι δράστες τα…αδιάκριτα βλέμματα. Χρησιμοποιούσε σε όλες τις περιπτώσεις, οχήματα με μεγάλη ιπποδύναμη, για να έχει τη δυνατότητα

να διαφεύγει γρήγορα από κάθε περιοχή που είχε «χτυπήσει» η ομάδα του. Ανέθετε στους συνεργούς του να αλλάζουν τον χρωματισμό των κλεμμένων οχημάτων που χρησιμοποιούσαν και να τοποθετούν κλεμμένες η πλαστές πινακίδες, που αντιστοιχούσαν, όμως, πάντα σε άλλα, υπαρκτά αυτοκίνητα, ίδιου τύπου.

Μοναδικός σκοπός να παραπλανώνται οι αστυνομικές Αρχές σε περίπτωση ελέγχου και να νομίζουν ότι ήταν …νόμιμο το όχημα! Σε ό,τι αφορά τη…συνακρόαση με τους αστυνομικούς των εντολών που λάμβαναν από το Κέντρο τους, το εξασφάλιζαν καθώς είχαν στη διάθεσή τους ασύρματο που συντόνιζαν στις συχνότητες της Αστυνομίας! Στο κυνήγι των μελών αυτής της συμμορίας διαρρηκτών, η «λεία» της οποίας ξεπερνά τις 200.000 ευρώ, μπήκαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Τέσσερις συλλήψεις

Κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τους δράστες και σε επιχείρηση που έλαβε χώρα στα Διαβατά και στις Σέρρες, από πολυπρόσωπη αστυνομική δύναμη συνελήφθησαν τέσσερις Ρομά, ηλικίας 54, 32, 46 και 37 ετών. Σε βάρος τους,  καθώς και σε βάρος δύο  ακόμη εμπλεκομένων (ένας εκ των οποίων βρίσκεται προσωρινά κρατούμενος σε Κέντρο Κράτησης για έτερα αδικήματα), σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για εγκληματική οργάνωση, ληστεία, διακεκριμένες κλοπές, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, πλαστογραφία, «Ρύθμιση θεμάτων που αφορούν όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς μηχανισμούς και άλλες διατάξεις» και «Παρακολούθηση ραδιοφάσματος – μη δημόσιες διαβιβάσεις».

Η σπείρα είχε απλώσει τα «δίχτυα» της σε περιοχές Θεσσαλονίκης, Σερρών, Χαλκιδικής, Καβάλας, Κιλκίς, Δράμας, Πιερίας και Πέλλας. Η δράση τους ξεκίνησε, τουλάχιστον από τα τέλη Οκτωβρίου 2022. Όπως προέκυψε, με την ίδια η διαφορετική, κάθε φορά σύνθεση, μετέβαιναν σε διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, με σκοπό τη διάρρηξη οικιών και την  αφαίρεση χρημάτων, κοσμημάτων κ.α. αντικειμένων από το εσωτερικό τους. Πιο αναλυτικά κατηγορούνται ότι διέπραξαν: διέπραξαν: Εξήντα τέσσερις  διαρρήξεις οικιών (τετελεσμένες και σε απόπειρα) και μία διάρρηξη εταιρείας, 18 κλοπές κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας και μία ληστεία.

Βρήκαν τους πομποδέκτες

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, σε οικίες των μελών του κυκλώματος, καθώς και σε αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν: Το  χρηματικό ποσό των 2.100 ευρώ, ως προερχόμενο από αξιόποινες πράξεις, ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα, ένα αεροβόλο όπλο, ένα  μεταλλικό κουτί με μολυβένιες βολίδες αεροβόλου όπλου και 3 κενές αμπούλες, εργαλεία, πλήθος συσκευασιών αρωμάτων, 2 φορητοί πομποδέκτες, συντονισμένοι στις συχνότητες της ΕΛ.ΑΣ. και 2 φορητοί πομποδέκτες ενδοεπικοινωνίας. Επιπλέον, κατασχέθηκαν 5 αυτοκίνητα ως μέσα τέλεσης των αξιόποινων πράξεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα