Ακόμη περισσότεροι Έλληνες αποκτούν πρόσβαση στο διαδίκτυο...

Σύμφωνα με νέα έρευνα, που διεξήχθη από τη γνωστή εταιρεία δημοσκοπήσεων Focus Bari στην χώρα μας ολοένα και περισσότεροι συμπατριώτες μας αποκτούν πρόσβαση στον μαγικό κόσμο του διαδικτύου.

Η έρευνα Web ID της εταιρείας δείχνει ότι για το διάστημα Ιανουαρίου - Μαρτίου 2012, το ποσοστό διείσδυσης του Διαδικτύου στους

Έλληνες από 13 έως 70 ετών έχει φθάσει στο 68%.

Πρόκειται για μια θεαματική άνοδο 7% σε σχέση με το 2011 που δείχνει την σύνδεση όλο και περισσότερων Ελλήνων στον κόσμο του διαδικτύου.

Πιο αναλυτικά, οι άντρες δείχνουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το διαδίκτυο με το 72% αυτών να είναι online σε αντίθεση με το 63% των γυναικών που συνδέεται στο διαδίκτυο, ενώ παράλληλα με το ίντερνετ, ανοδική πορεία έχει και το Facebook που είναι στο 46% από το 41% που ήταν ένα χρόνο πριν.

Μικρό αλλά ανοδικό ποσοστό έχει και το Twitter που αύξησε το ποσοστό του από το 5% στο 7%.

Οι φανατικοί χρήστες των social media συνδέονται 6 μέρες την εβδομάδα online και περνούν μπροστά από τον υπολογιστή τους περίπου 67 λεπτά ημερησίως.

Η έρευνα βρήκε επίσης ότι το 18% των χρηστών κάνει online αγορές και συγκεκριμένα κατά μέσο όρο 4.8 αγορές το εξάμηνο με τη συνολική δαπάνη να φτάνει τα 474 ευρώ το χρόνο.

Το 94% των ανθρώπων που αγόρασαν προϊόντα ή υπηρεσία μέσω ίντερνετ δηλώνει πολύ ή αρκετά ικανοποιημένο από τη συνολική εμπειρία.

Ένα ακόμα στοιχείο που έχει ενδιαφέρον είναι ότι το 20% των Ελλήνων έχει smartphone και το 40% αυτών “κατεβάζει” εφαρμογές.

Από τις εφαρμογές που κατεβάζουν οι χρήστες, τα παιχνίδια είναι τα πιο δημοφιλή με 25% ενώ ακολουθούν apps ψυχαγωγίας (20%), και αυτά για μουσική, video (17%), ενημέρωση (17%) και τέλος κοινωνική δικτύωση (13%).

Βλέποντας την ανάπτυξη αυτή που είναι θετικό βήμα για τους χρήστες της χώρας μας, κατανοούμε και για ποιο λόγο επηρεάζονται και τα μέσα ενημέρωσης καθώς σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του τμήματος Στατιστικής, οι Έλληνες πολίτες ενημερώνονται σε πολύ μεγάλο ποσοστό (45%) από το διαδίκτυο και τα ενημερωτικά sites.

Πηγή: e-go.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα