Αίτημα σύγκλησης της ‘επιτρ. οικ. υποθέσεων’ της βουλής για το Τ.Τ. ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Την άμεση, σύγκληση της αρμόδιας ‘Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων’ της βουλής, προκειμένου [σύμφωνα με το άρθρο 41Α, παράγρ. 4 του ‘κανονισμού της βουλής’] να προσέλθει ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικών και ο διοικητής της ‘Τράπεζας της Ελλάδος’ και να ενημερώσουν για το κρίσιμο θέμα του Τ.Τ. και του μέλλοντός του, ζητούν με αίτημά τους οι βουλευτές και τα μέλη της ‘Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, του Συριζα, Βαλαβάνη Νάντια, Γάκης Δημήτρης,

Γελαλής Δημήτρης, Δερμιτζάκης Κώστας, Διακάκη Μαρία, Διαμαντόπουλος Βαγγέλης, Ιγγλέζη Κατερίνα, Λαφαζάνης Παναγιώτης, Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος, Σαμοΐλης Στέφανος, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν και Τσακαλώτος Ευκλείδης.

Όπως αναφέρουν στο σκεπτικό τους οι αιτούντες, το αίτημά τους αυτό προς τον πρόεδρο της βουλής κο Ευάγγελο Μεϊμαράκη και προς τον πρόεδρο της ‘Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων’, κο Αντώνιο Μπέζα, το καταθέτουν «Μετά την αιφνιδιαστική κυβερνητική απόφαση εξαναγκασμού του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σε δημοσίευση της ‘οικονομικής του έκθεσης’ και με τις γνωστές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών περί ‘μη βιωσιμότητας του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου’, η κυβέρνηση προφανώς επιχειρεί την διάλυση και την εκποίηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, κατά τα πρότυπα της Αγροτικής! Επειδή αυτές οι κυβερνητικές αποφάσεις και δηλώσεις είναι απολύτως απαράδεκτες και θέτουν σε κίνδυνο το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και γενικότερα την ελληνική οικονομία. Επειδή η κυβέρνηση δεν έχει κανένα δικαίωμα να προχωρά σε τέτοιου είδους μείζονες αποφάσεις που υποθηκεύουν το μέλλον της χώρας και μάλιστα ερήμην της Βουλής…».

Keywords
Τυχαία Θέματα