Βουδούρης: Ρωτήστε τους φαρμακοποιούς γιατί έκλεισαν τα φαρμακεία- Ο ΕΟΠΥΥ τους πλήρωσε Μάϊο- Ιούνιο

Παλαιές οφειλές των ταμείων και κυρίως του ΟΠΑΠ είναι αυτές που έχουν δημιουργηθεί και δεν ευθύνεται ο ΕΟΠΥΥ δήλωσε ο πρόεδρος του οργανισμού Γεράσιμος Βουδούρης στον ΒΗΜΑ FM99,5

Για την απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ

Η συμμόρφωση με τους νόμους κι ό, τι υπογράφει κανείς δεν είναι απειλή.

Η σύμβαση τους προβλέπει και μάλιστα οι νομικοί του φορέα που την έχουν φτιάξει κι έχουν γνωμοδοτήσει στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουν την άποψη  ότι δεν μπορούν να πηγαίνουν σε επίσχεση εργασίας γιατί έχουν σύμβαση έργου. Κι επιπλέον, δεν μπορούν να παίρνουν αντίτιμα γι’ αυτή τους την ενέργεια. Άρα αυτό αποτελεί μια αυτεπάγγελτη καταγγελία από την πλευρά τους κι αυτό που ισχύει είναι ότι δεν έχουν σχέση με τον Οργανισμό.

Για τις οφειλές του ΕΟΠΥΥ

Αυτές οι οφειλές δεν έχουν δημιουργηθεί από την λειτουργία του ΕΟΠΥΥ- από την 1/1/2012 διότι οι γιατροί έχουν πληρωθεί μέχρι και τον Μάιο κι αυτές τις μέρες ετοιμάζεται και ο Ιούνιος. Είναι παλαιές οφειλές από τα ταμεία που συγχωνεύθηκαν στον ΕΟΠΥΥ και κυρίως από τον ΟΠΑΠ. Αυτό λοιπόν είναι ένα θέμα το οποίο το ελληνικό κράτος έχει αναλάβει να το πληρώσει, είναι γνωστό με δύο νόμους, είναι γνωστό ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα όπως φαίνεται από την πλευρά του Δημοσίου και το κυριότερο, είναι γνωστό ότι αυτές τις αμαρτίες του παρελθόντος δεν είναι δυνατόν να τις πληρώνουν σήμερα οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ.

Για την απεργία των φαρμακοποιών

Με έκπληξη το άκουσα διότι δεν υπήρξε κλίμα έντασης στην κουβέντα. Αντιθέτως η κουβέντα επί 3 ώρες έγινε σε πολύ καλό κλίμα και με πάρα πολλές προτάσεις και από την πλευρά του Υπουργείου και από την πλευρά του ΕΟΠΥΥ και από την πλευρά των φαρμακοποιών. Τώρα γιατί το βράδυ αποφασίστηκε από τους φαρμακοποιούς της Αθήνας που ενώ δεν τους χρωστάει ο ΕΟΠΥΥ τον Μάιο και τίποτα για τον Ιούνιο να κλείσουνε τα φαρμακεία, αυτό ειλικρινά θα πρέπει κανείς να το ψάξει.

Για την σχέση του με την πολιτική ηγεσία

Δεν σχολιάζω τι λένε οι Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι. Η σχέση μου με την πολιτική ηγεσία και με τον Υπουργό και με τον Αναπληρωτή είναι άριστη και άψογη και μπορείτε να τους ρωτήσετε. Δεν έχω κανένα πρόβλημα συνεργασίας μαζί τους, μας συνδέει ο θεσμικός μας ρόλος, είμαι υποχρεωμένος να σέβομαι την ηγεσία και τις αποφάσεις της, όχι μόνο τώρα και διαχρονικά και επιπλέον θέλω να πω το εξής: «Πιστεύει κανείς ότι το πρόβλημα του ΕΟΠΥΥ είναι πρόβλημα Διοίκησης, πρόβλημα Βουδούρη; Δηλαδή δεν μαζεύει τα χρήματα; Δεν τα διαχειρίζεται σωστά; Πηγαίνει σε αδιαφανής δράσεις; Το πρόβλημα είναι ό,τι αυτή τη στιγμή δεν έχουνε ακόμη προσαρμοστεί  στην ιδέα κάποιοι ότι δεν μπορεί με την κάθε αλλαγή μιας Κυβέρνησης να σταματάνε οι θητείες σε όσους τις έχουνε αναθέσει μέσα από διαδικασίες του Κοινοβουλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα