Αισιόδοξος Μιχελάκης για νίκη της Νέας Δημοκρατίας

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, διέψευσε όλα όσα κατά καιρούς γράφονταν περί αναβολής ή επίσπευσης των Αυτοδιοικητικών Εκλογών ενώ μιλώντας για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, προέβλεψε νίκη της Νέας Δημοκρατίας.

«Δεν υπήρξε καμία σκέψη ούτε για αναβολή ούτε για επίσπευση των αυτοδιοικητικών εκλογών. Εκείνο που κληθήκαμε να διευκρινίσουμε ήταν μια ασάφεια στον ισχύοντα νόμο ως προς το ερώτημα εάν οι ευρωεκλογές θα γίνουν μαζί με τον πρώτο ή το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Επιλέξαμε, λοιπόν, να γίνουν με το δεύτερο γύρο για λόγους πρακτικούς.

Επειδή στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών όχι μόνο θα υπάρχουν δυο κάλπες αλλά και σταυροδοσία για τους περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους, είπαμε να μην προσθέσουμε μια τρίτη κάλπη προκειμένου να αποφευχθούν οποιαδήποτε προβλήματα και να μην υπάρξει ταλαιπωρία των ψηφοφόρων. Για να αποφευχθεί ωστόσο οποιαδήποτε παρεξήγηση αποφασίσαμε να αντιμετωπίσουμε τη σχετική ασάφεια του ισχύοντος νόμου με μια διευκρινιστική τροπολογία. Αυτό είναι όλο και τίποτε παραπάνω.

«Ούτε τις ευρωεκλογές θα χάσει η Νέα Δημοκρατία, ούτε θέμα κυβέρνησης θα προκύψει, ούτε προπάντων θέμα ηγεσίας θα τεθεί.

Ο Αντώνης Σαμαράς είναι το ισχυρό χαρτί του κόμματός μας. Στις δημοσκοπήσεις είναι πολλές μονάδες μπροστά σ’ ό, τι αφορά την πρωθυπουργική ικανότητα και έχει την απόλυτη εμπιστοσύνη των βουλευτών, των στελεχών και του κόσμου της Παράταξής μας.

Εσωκομματικά ζητήματα δεν υπάρχουν σ’ εμάς. Υπάρχουν και προφανώς θα γίνουν ακόμη πιο έντονα στο ΣΥΡΙΖΑ και όχι στη Νέα Δημοκρατία. Το βλέπουμε, άλλωστε, όλοι. Πήγαν να καταργήσουν τις συνιστώσες και έγιναν σκορποχώρι. Πύργος της Βαβέλ. Άλλη γλώσσα ο ένας και άλλη ο άλλος. Άλλα το πρωί και άλλα το βράδυ. Άλλα μέσα και άλλα έξω από τη χώρα. Δεν κυβερνιέται έτσι ένας Τόπος».

Πηγή:epoli.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα