Αισιοδοξία με την πτώση των επιτοκίων δανεισμού της Ιταλίας

«Η μείωση του spread είναι αποτέλεσμα της θυσίας όλων των Ιταλών, μιας μεγάλης προσπάθειας. Δεν διαθέτει κανείς μαγικό ραβδί, αλλά η Ιταλία βρίσκεται στο σωστό δρόμο» δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Ενρίκο Λέτα, μετά την πτώση των επιτοκίων δανεισμού της Ιταλίας στις 197 μονάδες - το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την πορεία της ιταλικής οικονομίας.

Σε συνέντευξή του στη RAI, το Σάββατο υπογράμμισε

ότι «η Ιταλία, τώρα, μπορεί να κάνει μια νέα αρχή, υπάρχουν όλες οι αναγκαίες προϋποθέσεις» και προανήγγειλε ότι «τώρα υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να μπορέσουν να ευνοηθούν εργαζόμενοι και εργοδότες, με μείωση της φορολογικής πίεσης».

Το spread βρίσκεται στις 197 μονάδες, στο ίδιο επίπεδο, δηλαδή, πριν από την μεγάλη εκτίναξη του 2011, όταν ξεπέρασε τις 550 μονάδες, προκαλώντας σοβαρή ανησυχία για την πορεία της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας της ΕΕ.

Σε ότι αφορά την πορεία του spread, ο υπουργός Οικονομικών Φαμπρίτσιο Σακομάνι εξέφρασε την εκτίμηση ότι το 2015 θα μπορέσει να μειωθεί στις 100 μονάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα