Αιματοκύλισμα δίχως έλεος στη Λωρίδα της Γάζας

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Οι ελπίδες για μόνιμη εκεχειρία και κατάπαυση πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, μεταξύ των Ισραηλινών δυνάμεων και της Χαμάς αποδείχθηκαν φρούδες, καθώς ο αριθμός των νεκρών και από τις δυο πλευρές αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο.

Μέσα σε όλα αυτά, σε μια επίδειξη δύναμης, το Ισραήλ ξεκίνησε χερσαία επιχείρηση στη Γάζα, λίγες ώρες μετά το τέλος της ολιγόωρης εκεχειρίας. Οι ισραηλινοί εισέβαλαν στη βόρεια λωρίδα της Γάζας,

προκειμένου να αποκόψουν τις διόδους της Χαμάς προς το Ισραήλ και να εκκαθαρίσουν τις θέσεις που καταλαμβάνουν οι Παλαιστίνιοι μαχητές, και να εξαλείψουν τις δυνάμεις της Χαμάς από τις στρατηγικές θέσεις που έχουν λάβει, από όπου εκτοξεύουν ρουκέτες. Την ίδια στιγμή, το τίμημα πληρώνουν με τη ζωή τους, ανήλικοι και άμαχοι, οι οποίοι ουδεμία σχέση έχουν με τον πόλεμο.

Οι ισραηλινές δυνάμεις υποστηρίζονται και από βολές πυροβολικού, οι οποίες προηγούνται των πεζοπόρων τμημάτων, που έχουν και άρματα μάχης. Από την πλευρά τους οι κάτοικοι προσπαθούν να αποφύγουν την περιοχή της σύγκρουσης και μιλούν για σφοδρές μάχες οι οποίες διεξάγονται στις περιοχές που βρίσκονται κοντά στη διαχωριστική γραμμή.

Είναι χαρακτηριστικό, πως το Ισραήλ έχει καλέσει από την εφεδρεία άλλους 18.000 στρατιώτες, προκειμένου να υποστηριχθεί η επιχείρηση, η οποία όπως λένε πηγές προερχόμενες από τον ισραηλινό στρατό δεν θα σταματήσει εάν δεν εκκαθαριστούν όλοι οι θύλακες της Χαμάς στη βόρεια Γάζα.

Διευρύνει τις χερσαίες επιχειρήσεις του το Ισραήλ

Εξάλλου, το Ισραήλ διευρύνει τη χερσαία επιχείρησή του κατά της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, όπως δήλωσε και σχετικά ο πρωθυπουργός του Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Οι οδηγίες μου είναι να προετοιμαστούμε για την πιθανότητα σημαντικής διεύρυνσης της χερσαίας επιχείρησης και ο στρατός προετοιμάζεται γι’ αυτό», είπε ο κ. Νετανιάχου πριν συγκαλέσει υπουργικό συμβούλιο με θέμα τις επιχειρήσεις εντός του παλαιστινιακού θύλακα. Στο στόχαστρο του Τελ Αβίβ βρίσκεται το δίκτυο των τούνελ της Χαμάς, τα οποία δεν μπορούν να πληγούν μόνον από τον αέρα.

Διαβάστε επίσης:

Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις στη Γάζα

Η Γάζα στις φλόγες: Το Ισραήλ ξεκίνησε χερσαία επίθεση [live εικόνα]

Το άρθρο Αιματοκύλισμα δίχως έλεος στη Λωρίδα της Γάζας εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα