Αιματηρές εκλογές με 15 νεκρούς στην Κένυα

Με αίμα σημαδεύτηκαν οι προεδρικές εκλογές στην Κένυα, κατά τις οποίες τουλάχιστον 15 άτομα, εννέα μέλη του προσωπικού ασφαλείας και έξι επιτιθέμενοι, έχασαν τη ζωή τους.

Η πρώτη αιματοχυσία έλαβε χώρα στην Μομπάσα, στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, όταν μία ομάδα νεαρών, που ήταν οπλισμένοι με μασέτες, επιτέθηκαν κατά μίας ομάδας αστυνομικών που εκτελούσαν νυχτερινή περιπολία. Τέσσερις αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους λόγω της επίθεσης, συμπεριλαμβανομένων δύο ανώτερων αξιωματικών.

Η αστυνομία

αποδίδει την εν λόγω επίθεση σε αυτονομιστική οργάνωση.

Σύμφωνα με το BBC, ακόμα έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μία ακόμη επίθεση στην περιοχή Τσανγκάμγουε στο δυτικό τμήμα της Μομπάσα.

Ακόμα πέντε άνθρωποι έπεσαν νεκροί στην πόλη Κιλίφι, περίπου 30 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Μομπάσα., όταν αστυνομικοί που φύλασσαν εκλογικό κέντρο δέχθηκαν την επίθεση νεαρών με μασέτες. Ανάμεσα στα θύματα βρίσκονται και δύο αστυφύλακες. «Ήταν μία ενέδρα που αιφνιδίασε τους αστυνομικούς, και ως συνέπεια πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο επικεφαλής της Αστυνομίας της Κιλίφι.

Keywords
Τυχαία Θέματα