Αγρίνιο: Είχαν στο αυτοκίνητο τους 180 κιλά κάνναβη

Συνελήφθησαν χθες το απόγευμα, στο Στάνο Αιτωλοακαρνανίας, ένας 24χρονος Αλβανός και ένας 23χρονος ημεδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για τα κατά περίσταση αδικήματα, της μεταφορά και κατοχής πολύ μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών και της παράνομης εισόδου στη χώρα.

Οι ίδιες, κατά περίσταση κατηγορίες, βαρύνουν και ένα ακόμα Βούλγαρο συνεργό τους, ιδιοκτήτη του οχήματος, ο οποίος αναζητείται.

Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Αντιρρίου, στο κόμβο της Αμφιλοχίας,

οι αστυνομικοί του Σταθμού Τροχαίας Αμφιλοχίας, έκαναν σήμα σε όχημα με βουλγαρικές πινακίδες, που θεώρησαν ύποπτο να σταματήσει.

Οι δράστες στη θέα των αστυνομικών επιχείρησαν να διαφύγουν αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα. Ακολούθησε εποχούμενη καταδίωξη έως την περιοχή Στάνος Αιτωλοακαρνανίας όπου το όχημα των δραστών εξετράπη της πορείας του και συγκρούστηκε μετωπικά με στηθαίο της οδού.

Στη συνέχεια, οι δράστες τράπηκαν πεζοί σε φυγή, εγκαταλείποντας το όχημα. Από τους αστυνομικούς του Σταθμού Τροχαίας Αμφιλοχίας συνελήφθη κατόπιν πεζής καταδίωξης ο 24χρονος οδηγός του οχήματος, ενώ ο 23χρονος συνεργός του κατάφερε αρχικά να διαφύγει και συνελήφθη αργότερα.

Σε έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί στο όχημα των δυο δραστών βρήκαν και κατέσχεσαν τέσσερα σακβουαγιάζ που περιείχαν εκατόν εβδομήντα δέματα κάνναβης συνολικού βάρους 179. 935 γραμμαρίων.

Στην κατοχή τους οι αστυνομικοί βρήκαν επιπλέον τρία κινητά τηλέφωνα, τα οποία κατασχέθηκαν ως μέσα επικοινωνίας για τη διακίνηση των ναρκωτικών.

Επίσης, κατασχέθηκε το όχημα των δραστών ως μέσω μεταφοράς των ναρκωτικών, ενώ αναζητείται ο Βούλγαρος ιδιοκτήτης του.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα