Πως να προστατέψετε τα κατοικίδιά σας από τις δηλητηριάσεις

Καθημερινά αρκετές απειλές μπορούν να βρίσκονται πολύ κοντά στα αγαπημένα κατοικίδιά μας, με αποτέλεσμα αρκετές φορές να απειλούνται με θάνατο. Διαβάστε πώς μπορείτε να διαφυλάξετε την ασφάλεια των πιστών σας συντρόφων, όσο γίνεται πιο σίγουρα και αποτελεσματικά.

Ανθρώπινες τροφές:

Η σοκολάτα μπορεί να προκαλέσει διάρροια, εμετό, κρίσεις έως και αύξηση των καρδιακών παλμών του ζώου. Προσοχή λοιπόν να μην αφήσετε ποτέ ακάλυπτη κάποια σοκολάτα.

Επίσης,

οι τσίχλες περιέχουν ξυλιτόλη, ένα υποκατάστατο ζάχαρης που μπορεί να προκαλέσει ανεπάρκεια στο συκώτι και κρίσεις στα σκυλιά. Μην αφήνετε πακέτα με τσίχλες σε τραπέζια που μπορούν να φτάσουν τα ζώα.

Ακόμη ο καφές, το τσάι και τα αλκοολούχα ροφήματα δεν είναι ασφαλή αν καταποθούν από τα ζώα.

Ανθρώπινα φάρμακα:

Τα ανθρώπινα φάρμακα μπορεί να είναι ακόμη και θανατηφόρα για τα κατοικίδια μας. Φάρμακα για καρδιακές παθήσεις και για διάφορες διαταραχές είναι επίσης πολύ επικίνδυνα. Μην τα αφήνετε εκτεθειμένα, αφού τα ζώα μπορεί να δουν ως παιχνίδι το μασούλημα του πακέτου, αλλά να καταπιούν και τα χάπια με πολύ άσχημες συνέπειες.

Κίνδυνοι στον κήπο:

Τα σκυλάκια μπορεί να μασουλήσουν ό, τι τους κατέβει στο κεφάλι αν βαριούνται. Από χάρτινα κουτιά και παντόφλες, μέχρι σακούλες ή το μπολ τους! Συνήθως κάνουν εμετό αλλά κάποιο κομμάτι που θα κολλήσει μέσα τους, μπορεί να αποβεί ακόμα και μοιραίο, ενώ οι πλαστικές σακούλες είναι μεγάλος κίνδυνος εντερικών προβλημάτων.

Φυτά:

Πολλά φυτά είναι πανέμορφα, αλλά ορισμένα είναι άκρως επικίνδυνα για τα ζώα μας. Για παράδειγμα, οι κρίνοι είναι θανατηφόροι για τις γάτες, αφού προκαλούν νεφρική ανεπάρκεια.

Το πολύχρωμο Orleander είναι τοξικό για σκυλιά και γάτες, ενώ και τα Sago θεωρούνται θανατηφόρα.

Κίνδυνοι στην βόλτα:

Προσοχή στις “φόλες” κατά τη διάρκεια της βόλτας του σκύλου σας. Έχετέ τον πάντα με το λουρί του και μην τον αφήνετε να πλησιάζει σκουπιδοτενεκέδες, γωνίες με φαγητά, αλουμινόχαρτα και υπολείμματα ύποπτων τροφών.

Keywords
Τυχαία Θέματα