Άγρια ληστεία από συμμορία ανηλίκων – Στο νοσοκομείο 17χρονος

Νέο σοκ από αιματηρό κρούσμα εγκληματικότητας με αρνητικούς πρωταγωνιστές παιδιά 15 και 16 ετών και θύματα 17χρονους, στον Κολωνό αυτή τη φορά. Τρεις ανήλικοι, 16 χρόνων οι δύο, 15 ο τρίτος, χτύπησαν βάναυσα κι έστειλαν στο νοσοκομείο 17χρονο, όταν ο τελευταίος μαζί με συνομήλικο φίλο του προσπάθησε να αντισταθεί στην επίθεσή τους για την αρπαγή του κινητού τηλεφώνου! Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αθηνών μετά την καταγγελία και ενώ ο 17χρονος μεταφερόταν

με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο ΚΑΤ με κατάγματα στη γνάθο(!), εντόπισε τους τρεις δράστες σε πάρκο των Αμπελοκήπων και τους συνέλαβε. Το αιματηρό περιστατικό, που προκαλεί τεράστια ανησυχία για την αύξηση της εγκληματικότητας με δράστες ανήλικους, καταγράφηκε στην οδό Μύλων στον Κολωνό.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Μια ομάδα μαθητών ηλικίας 15 και 16 ετών προσέγγισαν δύο 17χρονους που περπατούσαν και με την απειλή μαχαιριού και τη χρήση σωματικής βίας προσπάθησαν να κλέψουν τα κινητά τους τηλέφωνα, χωρίς όμως να τα καταφέρουν. Ένας από τους 17χρονους αντιστάθηκε και οι τρείς ληστές τον χτύπησαν με γροθιές στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο ΚΑΤ, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν διπλό κάταγμα στη γνάθο! Ο ανήλικος τραυματίας, σύμφωνα με πληροφορίες, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, και παρέμεινε για νοσηλεία. Ο φίλος του, το δεύτερο θύμα της αιματηρής ληστείας, σε φωτογραφίες που του έδειξαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, αναγνώρισε τα τρία μέλη της συμμορίας.

Βαριές κατηγορίες

Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ., οι τρεις ανήλικοι κατηγορούνται για σύσταση συμμορίας, απόπειρα ληστείας κατά συναυτουργία, επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Ακολουθεί η πλήρης ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ: «Από την Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κολωνού της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής,  συνελήφθησαν απογευματινές ώρες  τρεις ημεδαποί, δύο 16χρονοι και 15χρονος για σύσταση συμμορίας, απόπειρα ληστείας κατά συναυτουργία, επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Στους Αμπελόκηπους

Στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης απόπειρας ληστείας, που διαπράχθηκε βραδινές ώρες της 8-3-2023 στον Κολωνό, σε βάρος δύο ανηλίκων και έπειτα από συνδυαστική αξιοποίηση αποδεικτικών μέσων και πληροφοριακών στοιχείων, ταυτοποιήθηκαν οι ανωτέρω κατηγορούμενοι και μετά από στοχευμένες αναζητήσεις, εντοπίστηκαν  σε πάρκο στην περιοχή των Αμπελοκήπων. Ειδικότερα, βραδινές ώρες της 8-3-2023, οι δράστες προσέγγισαν δύο 17χρονους και με την απειλή όπλου και τη χρήση σωματικής βίας αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν τα κινητά τους τηλέφωνα, χωρίς να τα καταφέρουν. Κατά την δράση τους τραυμάτισαν τον έναν από τους δύο 17χρονους στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Οι συλληφθέντες οδηγηθήκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

Τάκης Θεοδωρικάκος: «Προβληματίζει το φαινόμενο»

Σε ερώτηση για την εγκληματικότητα στους νέους, στη διάρκεια συνέντευξής του, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος είπε ότι το φαινόμενο προβληματίζει την ελληνική κοινωνία και σημείωσε ότι πρέπει να δοθεί βάρος από την οικογένεια, το σχολείο και την Αυτοδιοίκηση στη δημιουργία διεξόδων για τους νέους.

Keywords
Τυχαία Θέματα