Πώς να καθαρίσω τη βούρτσα μαλλιών: 4 tips για να δείχνει σαν καινούργια

Ο τακτικός καθαρισμός της βούρτσας μαλλιών θα απομακρύνει τα υπολείμματα των διάφορων προϊόντων που χρησιμοποιείτε και τα έλαια του τριχωτού της κεφαλής που συσσωρεύονται στις τρίχες των μαλλιών σας με την πάροδο του χρόνου. Και πρέπει να γνωρίζετε ότι το να έχετε τη βούρτσα σας καθαρή ανά πάσα στιγμή, διατηρεί τα μαλλιά σας λεία και λαμπερά, απαλλαγμένα από ρύπους. Όσο περισσότερο χτενίζετε τα μαλλιά σας με τη βούρτσα σας, τόσο περισσότερα υπολείμματα συγκεντρώνει. Ως αποτέλεσμα, οι βρώμικες βούρτσες μαλλιών προκαλούν περισσότερο κακό παρά καλό στα καθαρά μαλλιά. Με τα παρακάτω βήματα θα κάνετε

τη βούρτσα σας σαν καινούργια.

Βήμα 1: Αφαιρέστε τις τρίχες από τη βούρτσα

Φυσικά, το πρώτο βήμα θα ήταν να αφαιρέσετε όλες τις συσσωρευμένες τρίχες από τις τρίχες της βούρτσας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη χτένα σας, τα δάχτυλα ή το τσιμπιδάκι σας -οτιδήποτε αισθάνεστε άνετα να χρησιμοποιήσετε- για να τραβήξετε τις κολλημένες τρίχες. Τραβήξτε όσες περισσότερες τρίχες μπορείτε, καθώς αυτό διευκολύνει την αφαίρεση άλλων βρωμιών που μπορεί να παραμείνουν.

Βήμα 2: Πλύνετε τη βούρτσα μαλλιών

Γεμίστε ένα μπολ ή έναν νεροχύτη με ζεστό νερό και ρίξτε μέσα λίγο σαμπουάν ή σαπούνι πιάτων. Περάστε τη βούρτσα μέσα από το διάλυμα επανειλημμένα. Αφήστε τη βούρτσα στο νερό για λίγη ώρα. Η κίνηση μπρος-πίσω βοηθά να χαλαρώσουν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και η βρωμιά από τη βούρτσα.

Βήμα 3: Τρίψτε με μια οδοντόβουρτσα

Μετά το πλύσιμο, γίνεται πιο εύκολο να απαλλαγείτε από τη βρωμιά. Έτσι, για να την απομακρύνετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε μια οδοντόβουρτσα είτε τα δάχτυλά σας αν δεν έχετε οδοντόβουρτσες γύρω σας. Τρίψτε με την οδοντόβουρτσα το χώρο μεταξύ των σειρών των τριχών και της λαβής για να απαλλαγείτε από κάθε βρωμιά. Αν έχουν μείνει προϊόντα μαλλιών στη βούρτσα, μπορείτε να τα βουτήξετε σε μαγειρική σόδα και να συνεχίσετε το τρίψιμο. Η μαγειρική σόδα θα χρησιμεύσει ως λειαντικό για να καθαρίσει το λίπος/την βρωμιά.

Βήμα 4: Ξεπλύνετε σχολαστικά και στεγνώστε στον αέρα

Τώρα που το πλύσιμο και το τρίψιμο έχουν τελειώσει, ξεπλύνετε τη βούρτσα με χλιαρό νερό σωστά, ώστε να μην μείνουν υπολείμματα σαπουνιού ή μαγειρικής σόδας. Δεδομένου ότι ό,τι μένει στη βούρτσα έρχεται στα μαλλιά σας, βεβαιωθείτε ότι ξεπλένετε τη βούρτσα σωστά. Αν η βούρτσα μαλλιών σας έχει μαξιλαράκι, ίσως να θέλετε να τη στύψετε σωστά ώστε να μην παραμείνει νερό, καθώς μπορεί να ευνοήσει την ανάπτυξη βακτηρίων. Γενικά, ανακινήστε τη βούρτσα, τοποθετήστε την σε μια πετσέτα με τις τρίχες προς τα κάτω και αφήστε την να στεγνώσει στον αέρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα