Αγωνίζεται επί 24 χρόνια να αποδείξει πως είναι… ζωντανή!

Η περίπτωσή της μάλλον είναι μοναδική στον πλανήτη. Η Ινδή Asharfi Devi είναι μία γυναίκα που παντρεύτηκε στην ηλικία των 12 ετών, έγινε μητέρα στα 19 της, εγκαταλείφθηκε από τον σύζυγό της στα 23 της και… κηρύχθηκε νεκρή στην ηλικία των 40 της χρόνων! Τώρα είναι 64ων ετών και εδώ και 24 χρόνια έδωσε σκληρή μάχη να αποδείξει ότι είναι ζωντανή.

Η Devi έγινε μητέρα στα 19 της, όμως τότε άρχισε ο σύζυγός της να την κακοποιεί σωματικά και ψυχικά. «Τέσσερα χρόνια μετά τη γέννηση της κόρης μου, ο σύζυγός μου μας εγκατέλειψε και έτσι πήγα να ζήσω με τους γονείς μου», λέει.

Όμως τα βάσανά

της μόλις άρχιζαν. Ο κόσμος της κατέρρευσε όταν ανακάλυψε ότι ο σύζυγός της είχε αγοράσει ένα ψεύτικο πιστοποιητικό του… θανάτου της και πήρε άλλη για γυναίκα του. Το πιστοποιητικό θανάτου εκδόθηκε στις 30 Δεκεμβρίου 1988. «Στην ηλικία των 40 ετών ήμουν επισήμως νεκρή», δήλωσε η ίδια.

Έκτοτε άρχισε τον μεγάλο αγώνα της για να αποδείξει ότι ήταν ζωντανή. Πήγε στην αστυνομία, τους πολιτικούς, ακόμη και τα δικαστήρια. «Χτύπησα κάθε πόρτα, από την αστυνομία μέχρι τα δικαστήρια, αλλά κανείς δεν μπορούσε να αποδειχθεί επισήμως πως ήμουν ζωντανή, παρά το γεγονός ότι με έβλεπαν μπροστά τους. Ήμουν απογοητευμένη», σημείωσε.

Μάλιστα, λέει πως δεχόταν απειλές από τον πρώην σύζυγό της. «Με είχε στείλει φυλακή, καθώς με ενέπλεξε σε μία υπόθεση κλοπής το 1993», λέει.

Τελικά, οι προσπάθειές της απέδωσαν καρπούς μόλις φέτος, όταν ένα τοπικό δικαστήριο αποφάσισε το αυτονόητό: ότι είναι ζωντανή!

Πληροφορίες από: BBC

Keywords
Τυχαία Θέματα