Υπ. Εργασίας: «Ουδέν νεώτερον από την τρόικα!»

Διάφορα θέματα και προτάσεις ρυθμίσεων για την αγορά εργασίας, περιλαμβάνει το κείμενο εργασίας που απεστάλη από τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας προς το υπουργείο Οικονομικών και που ικανοποιήθηκαν στο υπ. Εργασίας.

Πρόκειται -κυρίως- για ζητήματα, τα οποία έχουν ήδη συμφωνηθεί και αποτυπωθεί στην δανειακή σύμβαση [π.χ. μείωση εργοδοτικών εισφορών, ηλεκτρονικοποίηση των συναλλαγών με το ΣΕΠΕ,

μείωση διοικητικού κόστους που επιβαρύνει την επιχειρηματικότητα κ.λπ.].

Τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται ήδη σε φάση υλοποίησης, για να βοηθήσουν στην αύξηση της εργασιακής απασχόλησης και στην καλύτερη λειτουργία της αγοράς εργασίας.

Στο κείμενο αυτό, περιλαμβάνονται και άλλα θέματα που -κατά καιρούς- έχουν τεθεί, από τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικα στο περιθώριο των συζητήσεων με την ελληνική πλευρά.

Από την πλευρά του υπ. Εργασίας, δεν θεωρείται αναγκαίο -στην παρούσα φάση- να ανοίξουν νέα κεφάλαια στις εργασιακές σχέσεις, προτού ολοκληρωθεί η εφαρμογή των προσφάτων αλλαγών και αποτιμηθούν τα αποτελέσματά τους στην αγορά εργασίας.

«Σε κάθε περίπτωση το υπουργείο Εργασίας» -όπως ξεκαθαρίζει- «θα τοποθετηθεί μετά την εξειδίκευση των θέσεων, στο πλαίσιο των συνομιλιών με την τρόικα και θα αξιολογήσει τις προτάσεις του με γνώμονα το συμφέρον των εργαζομένων και την ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας.»

Keywords
Τυχαία Θέματα