Άγνοια δήλωσε, μέσω ενός υπομνήματος ο Παπανδρέου για τη λίστα Λαγκάρντ

Με υπόμνημα επέλεξε να απαντήσει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ». Στο τετρασέλιδο υπόμνημα που κατέθεσε, υποστηρίζει ότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Ο κ. Παπανδρέου δεν κάνει αναφορές σε κανένα όνομα, παρά

μόνο στη μητέρα του, την οποία, όπως αναφέρει, ορισμένοι προσπάθησαν να εμπλέξουν και προειδοποιεί ότι σύντομα η Δικαιοσύνη θα έχει το λόγο. Υπογραμμίζει ότι δεν ενημερώθηκε ούτε το ζήτησε για το περιεχόμενο της «λίστας Λαγκάρντ», ενώ δηλώνει ότι ούτε ο ίδιος είναι ικανοποιημένος από την εξέλιξη της υπόθεσης. «Δεν ενημερώθηκα ποτέ ούτε ζήτησα να ενημερωθώ για το περιεχόμενο ή για οποιοδήποτε άλλο ζήτημα αναφορικά με τη λίστα» τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου.

Νέα κλήση στον Βαξεβάνη

Κατά τα άλλα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Προανακριτική Επιτροπή αποφάσισε να καλέσει εκ νέου για κατάθεση τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην αντιπαραβολή που έγινε του κειμένου με τη «λίστα Λαγκάρντ», που δημοσίευσε ο δημοσιογράφος στο περιοδικό του «HOT DOG», με το στικάκι που έστειλε στην Επιτροπή, διαπιστώθηκε ότι αναφερόταν μόνο η εταιρεία Έλληνα επιχειρηματία αλλά είχε παραληφθεί το όνομα του.

Το πρωί της Τετάρτης, στην Προανακριτική θα καταθέσει ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Καπελέρης και το απόγευμα η συνεργάτιδα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, Σοφία Μπέλμπα.

Παράλληλα, η πλειοψηφία των μελών της Προανακριτικής τάχθηκε κατά του αιτήματος της αντιπολίτευσης για κατά αντιπαράσταση εξέταση Ευάγγελου Βενιζέλου και Ιωάννη Διώτη, ενώ στην ψηφοφορία που έγινε επί της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία και απορρίφθηκε, να καταθέσει εκ νέου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο βουλευτής του κόμματος Σταύρος Κοντονής ψήφισε λευκό.

Keywords
Τυχαία Θέματα