Αυξήθηκαν τα θύματα από τη κατάρρευση οροφής σε σούπερ μάρκετ της Λετονίας

Η κατάρρευση οροφής σούπερ μάρκετ, στη Ρίγα της Λετονίας, έχει κοστίσει τη ζωή 45 ανθρώπων, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι παραμένουν θαμμένοι και άλλοι κάτω από τόνους μπετόν. Το εμπορικό κέντρο, το οποίο εκμεταλλευόταν το σούπερ μάρκετ Maxima, είχε κτισθεί το 2011, ενώ το κτήριο είχε κερδίσει αρχιτεκτονικό βραβείο και κατά το τελευταίο διάστημα εκτελούνταν σε αυτό εργασίες διαμόρφωσης ρουφ γκάρντεν.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Λετονίας Ρίχαρντς Κοζλόφσκις δήλωσε πως «είναι προφανές ότι υπήρξε πρόβλημα

με την τήρηση του οικοδομικού κανονισμού». Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο της Ρίγας Άντρις Αμέρικς, το μέρος της οροφής που κατέρρευσε ήταν έκτασης 500 τ.μ. «Για την ώρα, δεν γνωρίζουμε τα αίτια του δυστυχήματος. Ήταν μία τραγική νύκτα», δήλωσε η εκπρόσωπος των υπηρεσιών διάσωσης προσθέτοντας ότι τρεις πυροσβέστες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων.

Τουλάχιστον 35 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και τα νοσοκομεία κάνουν έκκληση για αίμα. Μεταξύ των νεκρών είναι και 3 πυροσβέστες που σκοτώθηκαν όταν νέα τμήματα της οροφής κατέρρευσαν την ώρα που αναζητούσαν επιζώντες και θύματα στα ερείπια του σουπερμάρκετ.

Keywords
Τυχαία Θέματα