Αύξηση των εσόδων του κράτους

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, τα έσοδα προ επιστροφών φόρων ανήλθαν στα 4.083 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 313 εκατ. ευρώ ή 8,3% έναντι του στόχου που είχε τεθεί και 614 εκατ. ευρώ ή 17,7% έναντι του αντίστοιχου περυσινού μήνα.

«Συνεπώς, ενισχύεται η εκτίμηση ότι βήμα - βήμα προσεγγίζεται ο στόχος: Ο Προϋπολογισμός της Γενικής Κυβέρνησης για το 2013 θα κλείσει με πρωτογενές πλεόνασμα», δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας.

Επισημαίνει δε, ότι η εκτίμηση αυτή είναι προϊόν ρεαλιστικής ανάλυσης των δεδομένων και όχι διάθεσης για πανηγυρισμούς.

«Βεβαίως και δεν επιτρέπεται εφησυχασμός. Χρειάζεται συνέχεια και συνέπεια στις προσπάθειες. Έχουμε χρέος να δικαιώσουμε τις τεράστιες θυσίες της ελληνικής κοινωνίας», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Εν τω μεταξύ, στο 1,7 δισ. διαμορφώθηκε το πρωτογενές πλεόνασμα του προυπολογισμού της γενικής κυβέρνησης στο οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2013.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, το πρωτογενές πλεόνασμα συρρικνώθηκε σε σχέση με το επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου, που είχε διαμορωθεί στα 2,4 δισ.

Την ίδια ώρα, οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου υποχώρησαν στα 6,5 δισ. στο οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου απο 6,7 δις. που ήταν στα τέλη Ιουλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα