Αύξηση κι όχι μείωση στις συντάξεις βεβαιώνει ο Βρούτσης

Την κατηγορηματική του διαβεβαίωση πως με τον νέο τρόπο του μέτρου της παρακράτησης του φόρου, που θα γίνεται, πλέον, στην πηγή και κάθε μήνα, τελικά, στο τέλος του χρόνου, ο συνταξιούχους θα έχει οικονομική ωφέλεια της τάξης του 1,5%, ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης, προσπαθεί να αλλάξει τις εντυπώσεις που προκάλεσε η νέα εφαρμογή διαψεύδοντας παράλληλα όλα τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για νέο «τσεκούρι» στις συντάξεις εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων.

Η εφαρμογή

στους συνταξιούχους, του μέτρου της παρακράτησης του φόρου, που θα γίνεται, πλέον, στην πηγή και κάθε μήνα, με τρόπο «ορθολογικό και δίκαιο» όπως χαρακτηριστικά υποστήριξε ο υπουργός και το «ηλεκτρονικό βιογραφικό του ασφαλισμένου», το οποίο αποτελεί άλλη μία καινοτομία του Υπουργείου, το οποίο θα καταργεί τη γραφειοκρατία, θα αποφεύγονται όλοι οι «σκόπελοι», που οδηγούσαν στις καθυστερήσεις κατά την απονομή της σύνταξης στους εν δυνάμει συνταξιούχους.

Η ηλεκτρονική καταγραφή θα αφορά όλα τα στοιχεία που συνθέτουν το δικαιούμενο ποσό της σύνταξης, όπως π.χ. χρόνια εργασίας, αποδοχές, ένσημα από περισσότερους του ενός Ασφαλιστικούς Φορείς κ.τ.λ.

Keywords
Τυχαία Θέματα