Αυξάνονται οι νεκροί του εκτροχιασμού στην Ισπανία

Συνολικά 77 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από τον εκτροχιασμό του τρένου στις παρυφές της πόλης Σαντιάγο ντε Κομποστέλα στη Γαλικία της βόρειας Ισπανίας, ωστόσο ο αριθμός αυτός ολοένα και αυξάνεται. Βάσει των τελευταίων απολογισμών, τουλάχιστον 143 άτομα τραυματίστηκαν από το δυστύχημα, ενώ οι διασώστες ανέσυραν 73 πτώματα από τα συντρίμμια της αμαξοστοιχίας και 4 άνθρωποι υπέκυψαν στα τραύματά τους στο νοσοκομείο.

Σε μήνυμά του στο twitter o πρωθυπουργός της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι εξέφρασε την αγάπη και την αλληλεγγύη του «προς

τα θύματα του τρομερού σιδηροδρομικού δυστυχήματος».

Το χρονικό του εκτροχιασμού

Συναγερμός σήμανε στα σωστικά συνεργεία της Ισπανίας μετά τον εκτροχιασμό τρένου, στην είσοδο του σταθμού Σαντιάγο ντε Κομποστέλα. Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Τετάρτης, 24 Ιουλίου. Στο τραίνο που εκτελούσε το δρομολόγιο Μαδρίτη-Φερόλ επέβαιναν 218 άτομα και 4 υπάλληλοι της Renfe, της ισπανικής εταιρείας σιδηροδρόμων.
Ο εκτροχιασμός σημειώθηκε σε μια απότομη στροφή, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες για τα ακριβή αίτια.

Επιβάτες που μίλησαν σε ισπανικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι το τρένο ταξίδευε με υψηλή ταχύτητα όταν σε μια απότομη στροφή ένα από τα βαγόνια εξερράγη.

Τι έγραψαν τα ισπανικά ΜΜΕ

«Η μεγάλη ταχύτητα σε μια στροφή, μια πιθανή αιτία του ατυχήματος», έγραψε η εφημερίδα El Pais. Επικαλούμενη πηγές που εμπλέκονται στην έρευνα, η εφημερίδα ανέφερε ότι το τρένο κατά τη στιγμή του δυστυχήματος διερχόταν μια στροφή έχοντας αναπτύξει ταχύτητα 180 χιλιομέτρων ανά ώρα, ενώ το σημείο είχε περιορισμό ταχύτητας στα 80 χιλιόμετρα ανά ώρα.

«Αυτή ήταν μια πολύ-πολύ δύσκολη κλειστή στροφή. Για το λόγο αυτό στο σημείο όπου το τρένο εκτροχιάστηκε, απαγορεύεται η ταχύτητα να είναι πάνω από 80 χιλιόμτερα ανά ώρα», σημείωσε η εφημερίδα.

«Φονική ταχύτητα», έγραψε στον τίτλο της και η εφημερίδα El Mundo, σχολιάζοντας ότι το τρένο είχε αναπτύξει ταχύτητα 220 χιλιομέτρων την ώρα, σε ένα σημείο όπου η μέγιστη επιτρεπόμενη ταχύτητα ήταν τα 80 χιλιόμετρα. «Η επιτάχυνση του τρένου είναι μία από τις κυρίαρχες εξηγήσεις για το δυστύχημα», έγραψε η εφημερίδα.

«Η πρώτη υπόθεση είναι, ότι η αιτία του δυστυχήματος βρίσκεται στην ταχύτητα» σχολίασε η La Voz de Galicia, η μεγαλύτερη περιφερειακή εφημερίδα της Γαλικίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα